Stöd Ukraina

Jarievahelens blogg

Status om ö-luffningen

Koh Kradan; här blev det två nätter och två heldagar; mycket snorkling blev det på ett fint korallrev ca 150 meter rakt ut från stranden. Mycket att titta på; ovanlig prickig muräna, baracuda, razorfish, jättestor puffer.....bungalowen låg ca 50 meter från havet så vi vaknade till en underbar utsikt.
Sista anhalten blir Koh Muk; ca 30 minuters båtfärd med långtailbåt. Vi hittade ett boende mitt på stranden, bungalow 50 meter från stranden.
Ställde in väskorna, bytte om till badkläder och hoppade i havet. En stunds läsning på verandan och sen var det dags för dagens motion. En brunch (vi över hoppade frukosten) på Top Hill och sen en promenad tvärs över ön till byn och tillbaka igen, en runda på ca 6 km.
Väl tillbaka kände vi att vi var förtjänade av ett bad, tyvärr kom det ett åskoväder en kvart senare, så det blev ingen läsning på stranden efter badet. En timme senare hade ovädret dragit förbi, så vi kan gå ut och äta middag i lugn och ro.
Nästa dag inleddes med en ordentlig frukost (corn flakes, frukter av olika slag, toast, vita bönor) och det kunde behövas. Vi hade nämligen bestämt oss för att simma/snorkla till Emerald Cave istället för att ta båten; fram och tillbaka samt simningen genom grottan tog nästan 3 timmar!
Det var dagens motionspass som hette duga. Trots att vi legat så länge i vattnet blev det ett dopp när vi kom tillbaka innan dagens åskväder drog förbi.
Kvällens middag intogs uppe på berget i kanten av stranden med en sagolik utsikt.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet