Stöd Ukraina

Friidas blogg

Tisdag 10 Februari 2009 - Montezuma
Resealbum: Costa Rica

Sol och bad

Nu ar vi i Montezuma pa Costa Ricas vastkust. Idag ar tredje dagen i detta paradis med sol och vackra strander. Efter allt resande forra veckan pa grund av det daliga vadret pa ostkusten samt i Panama har det varit skont att bara slappa och ta dagarna som de kommer.

Vi kom hit sent i lordagskvall och lyckades natt och jamt fa tag pa nagonstans att sova (alla stallen vi gick till var namligen fullbokade). Tack vare en handlingskraftig kanadensare fick vi till slut en sang att sova i i en dyr bungalow. I sondagsmorgon fick vi sen tag pa ett underbart rum pa ett litet hotell dar vi har utsikt over havet. Mycket mysigt. Kanadensaren och hans kompisar har vi sedan umgatts en del med har.

Igar gick vi for att ta en titt pa vattenfallet har i narheten. Nedanfor vattenfallet fanns en stor lagun dar jag svalkade mig efter promenaden, sa harligt! Nagra lokala pojkar gjorde hisnande hopp fran klipporna runt fallet, jag vagade knappt titta. Pa vagen tillbaka blev fick jag gront leguanbajs i huvudet..

Pa eftermiddagen badade vi i havet och vagorna var stundtals riktigt hoga. Jag tumlade runt som en vante i vagorna och nar jag vid ett tillfalle blev uppkastad pa stranden fick jag tva bett i ena skinkan! Jag ar helt overtygad om att det var en strandkrabba som bet tag men Fredrik trodde mig inte forran han sag markena. Det gjorde riktigt ont! Otur med djurvarlden denna dag alltsa..

Idag har vi varit pa batutflykt till Isla Tortuga. Pa vagen dit snorklade vi vid ett rev dar det fanns otroligt mycket fina fiskar i olika farger. Val framme bjods det pa lunch och sedan badade vi pa den fantastiskt fina stranden pa on. Pa vagen hem igen blev det mer snorkling och jag och Fredrik sag bland annat en vattenorm, fran baten sag vi aven flera valar som sprutade vatten och dok upp fran ytan och kastade sig ner igen med stora plask!

Ikvall blir det en lugn kvall eftersom vi ar ratt roda och trotta efter dagen. Imorgon skall vi aka vidare igen.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Konferensen
14 år sedan
Äntligen framme
14 år sedan
Istanbul
14 år sedan
Krokodiler och skoldpaddor
15 år sedan
Sista dagen pa playan
15 år sedan