Stöd Ukraina

Bengteriks blogg

Lördag 12 December 2009 - Cho Dok

Sista etappen på vägen tillbaka till Phu Quoc

Vi startade tidigt den sista deletappen innan vi är tillbaka på Phu Quoc. Hotellet bjöd till frukost på te och 1 smörgås med smör och marmelad. Bussen som hämtade oss vid hotellet var en lokalbuss. Dessa fylls som vanligt till bristningsgränsen, vi var alltså återigen 20 personer i en liten buss. Det var så trångt så vi fick turas om att luta oss bakåt mot ryggstödet, vi fick inte plats om vi alla lutade oss samtidigt. Men vi är ju som vanligt väldigt tålmodiga så resan till Rach Gia som tar 3 timmar går som bara den genom den vietnamesiska landsbygden.

Framme i Rach Gia letar vi oss tillsammans med ett tyskt par oss ner till hamnen och färjan över till Phu Quoc. Vi har dock ganska gott om tid så det blir en rundtur även i denna lilla stad samt en lunch på en trottoarservering.

Resan över med Superdongen tar 2 1/2 timme och vi får sitta och ha ett varsitt eget säte så det känns väldigt lyxigt. Kommer fram till Phu Quoc och Ham Ninh där vi delar en taxi tillsammans med 2 andra par in till Duong Dong och vi känner att nu är vi hemma. Hotellpersonalen blir otroligt lättade och glada när vi kommer eftersom de trott att något hänt oss när vi nu blev borta så många dagar och den vi meddelade att vi skulle åka iväg nog inte förstod riktigt vad vi menade. Men det känns ju skönt att de bryr sig om oss i alla fall. Skönt att vara tillbaka och i morgon blir det en heldag på stranden.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma
13 år sedan
Hemfärd
13 år sedan
Näst sista dagen
13 år sedan
Dåligt väder
13 år sedan
Ännu en underbar dag
13 år sedan