Stöd Ukraina

Bibchens blogg

Torsdag 16 Juni 2011 - Sandhamn
Resealbum: Sandhamn

Sandhamn T&R

Försommaren strålar och vi med den. Vängänget samlas vid Stavsnäs brygga. Det är en timme till båten ska ta oss ut i skärgården. Nybakta wienerbröd och kaffe skapar gemensam förmiddagsglädje. Tut, tut.... den lilla båten kommer in och byter passagerare. Vi sitter i fören och glider sakta ut över fjärderna till vårt slutmål Sandhamn.
Där är det bokat firarbord för "jubilaren" på Sandhamns världshus. Vi har god tid för en promenad först. Den går genom skogen, förbi villor och sommarhus ner till "Trovill", den vita sandstranden. Där, på en klippavsats stannar vi för att bestämma oss för dagens matsedel. Vi enas om, att var och en bestämmer vad den vill ha. En modig i damgänget vadar i det ca 17-gradiga vattnet och går sedan med sandiga fötter i gympaskorna. Genom skogsdungar går vägen tillbaka förbi klockstapeln och smågränderna. Strax efter bageriet tar vi till höger, och där ligger det efterlägtade världshuset. Vi får fönsterbord, och snart är beställningen gjord. Det är inte fullsatt, så maten kommer ganska snart, och vi njuter diverse rätter - mest fisk. Solen står högt på klarblå himmel, och utanför restaurangen på caféet nedanför blir vi underhållna av ett pars nära kärleksförklaringar.
Lite längre bort ser vi de stora lyxbåtarna trona i hamnen. Vi avslutar måltiden med goda desserter och kaffe. Därfeter kan vi nå ytterligare en promenad, nu till "Fläsberget" för att se den vidunderliga utsikten över vatten, skog, klippor och båttrafik.
Vår hemvändande båt har lagt till kaj, och efter några shoppingtittar i den lilla boutiqen går vi ombord. En timmes resa med några bryggstopp på vägen, och dagen är fulländad.
"Jubilaren" verkade mycket nöjd...................................och vi andra också! :-)
Dela med andra:    

Kommentarer
Brigitta säger:
Låter som en trevlig utflykt.
Postat 2011-06-18 12:36  Anmäl
Peroerik säger:
Tack för utflykt i ord och bild..
Som vanligt trevligt "att få följa med".
Postat 2011-06-17 07:09  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Slutspurten
38 veckor sedan
Meditationsvandring
38 veckor sedan
Min sommarsäng
38 veckor sedan
Kyrkbröllop
38 veckor sedan
Skur efter skur........
38 veckor sedan