Stöd Ukraina

Bibchens blogg

Onsdag 1 Juni 2011 - Trosa
Resealbum: Trosa

Den vårligen återkommande turen till Trosa.

Åter dags för vängängets Trosadagar! För dem i gänget som spelar golf anordnas tävlingar på Trosa golf- och Åda golfbana. Vi andra njuter dagarna i Trosa och dess omgivningar.
Solen ler mot oss, men vinden tar stryptag på buskar och träd. Lämpligt att försöka finna en läplats. Går dock ej att finna i den trevliga hamnen, då det blåser från fel håll. Vi vandrar i.st. uppför ån längs Ågatan, över en träbro längre fram och genom en grönskande allé. Snart är vi framme vi det rekommenderade lunchmålet "Antons Krog".

"Vem är då Anton?
Kock sedan barnsben, uppvuxen i Schweiz, en Trosaprofil sedan 20 år tillbaka mer känd som Toni. Tillsammans med fru Kerstin och barnen Josephine och Sebastian tar vi nu ett nytt steg in i Trosas Gastronomi. Vi serverar maträtter från det klassiska köket blandat med nytänkande, allt tilllagat med stor kunskap, kärlek och omsorg. Vi värnar om den för Trosaborna välkända gästfriheten som finns i huset.

Huset byggdes 1883 som polistation med häkte. Det gamla rådhusttornet fråm 1700-talet sattes på taket. När Trosaborna samlat in pengar till en brandbil byggdes huset om för att också bli brandstation. Mamsell Trosa flyttade in 1962." (google)

Innergården är möblerad med vita sommarmöbler, och ligger skönt skyddad under höga träd. Man kan välja sol eller skugga. Fräsch räksmörgås med en stor stark smakar gott, och vi blir sittande en lång stund.
En stadstur till fots, där vi besöker små, roliga boutiqer med somriga kläder för dam och herre, en
ostdelikatessaffär och Marzipangården.

"Marsipangården i Trosa. På Marsipangården trivs livsnjutaren året om. Marsipangården är en annorlunda café- och shoppingupplevelse. I läcker sekelskiftesmiljö finns Kutterkonfekts butik och café med egen tillverkning av chokladpraliner och marsipanfigurer. Du kan plocka själv av ett 30-tal pralinsorter i lösvikt. Vardagar mellan kl 10-16 pågår tillverkningen på övervåningen. Kom gärna upp för trappan och titta!

Under årets varma månader är trädgården öppen. Här sitter cafégästerna omslutna av grönska vid en damm med vattentrappa och barnen kan leka i vår sandlåda. Då det blir kyligare tänder vi kakelugnen i caféet." (google)

Där blir det lagom för eftermiddagens cappucino, när vi tittat på marzipantillverkningen. Fleecefilt om benen skyddar mot vindens svalka, när solen går bakom huset.
Vi återträffas alla på golfklubbens uteterass. Där till en svalkande öl jfr. spelarna scorekort och diskuterar höj- och sänkbara hcp!
På kvällen blir det gemensam tillagning av tre-rättersmiddag med div."tillbehör". Inte undra på, att det blir livligt runt middagsbordet. Vi avhandlar olika ämnen s.s. ska skolavslutningar hållas i kyrkan, kungens beteende, Messis roll i Barcalaget m.m................
Ser redan fram emot nästa års vårträff i idylliska Trosa.

"
Dela med andra:    

Kommentarer
Reseglad säger:
Fick svar på frågan när jag läste din blogg.........
Postat 2011-06-09 17:01  Anmäl
Peroerik säger:
Låter som en trevlig utflykt. Men var lagade ni mat? Inhyrda eller?
Postat 2011-06-01 17:53  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Slutspurten
37 veckor sedan
Meditationsvandring
37 veckor sedan
Min sommarsäng
37 veckor sedan
Kyrkbröllop
37 veckor sedan
Skur efter skur........
37 veckor sedan