Stöd Ukraina

Lommas blogg

Söndag 14 Januari 2007

Sammenfattning - Vietnam

Vi hade bestämmt att flyga till Hanoi, och flyga hem från Saigon.
Vi tycker även i efterhand att detta var ett klokt val.
Hanoi är dyrt, men har mycket att bjuda på. Man ska klart välja ett billigt hotel i gamla stadsdelen som är mycket centralt. Dom dyra Hotellen har ingen charm, och alla förvänter sig att få mycket dricks. Men icke på dom billigare ställen som alla har toalett och dusch på rummen. Prisskillanden är stor, på ett dyrt hotell kostar det ca 70 - 100 $ för ett dubbelrum, meden du på ett billigt och charmigt får betala ca 10 - 25 $ för ett dubbelrum, mycket prisvärt.
Det finns ett turistkontor som heter OPEN Tour - Sinh Cafe in Hanoi, 39 Hang Khay Street, tel (84) 9363577, Email: sinhcafe39hangkhay@yahoo.fr
som ligger mitt i stan vid kiem lake, som hjälper till med rundtur i stan (en taxi 50$ för hela dagen). eller en dagstur till Halong Bay, hotel osv.
Turistkontoret ordnade tågbiljetter till os med nattåget från Hanoi kl 19.00. Kostar ca 18 - 20$ för en sovplats i en 6 bädds kupé. Prisvärt.
Hué är ett stop man måste ha med. Stan är underbar, och man bor mycket bra på TIGON HOTEL, Email tigonhotel@vnn.vn, website: http://www.tigonhotel.com för 25$ för ett dubbelrum med bad och toalett, inkl. frukost. Det är gång avstånd till Citadellet och den förbjudna stan som man såklart måste se.
Hotellet ordnar även tur till DMZ som jag tycker man måste se. Beställ en egen taxi för 50$ som du då dissponera helt själv under hela dagen, och slipp undan turistbussen.
Hoi An är nästa stad där man måste stanna. Vi tog en taxi från Hué till Hoi An och körde över bergen istället för att köra genom tunnlerna. Kostade ca 50$ med det var det värt.
Hoi An är en av dom få byer som inte blev bombad under Vietnam kriget, så dom flesta hus är intakta. Mysig stad som ligger näre stranden där man kan sola och bada.
Sy upp kläder som vi gjorde på PIN PIN, Email: pinpinsilk@yahoo.com. Billigt och bra.
En silkesskjorta 12$, klädning 12$, Kavaj 19$ osv.
Ät gott och slapna av. Vi bodde på Green Field Hotell för 25$ för ett dubbelrum inkl frukost. (det finns en liten swimmingpool på hotellet)
Vi forsökte att själva ordna med taxi til MY SON, men det gick inte, så vi köpte en turist tur, som kostade 22$ för 5 personer. Det innebar buss från hotellet ditt. Buss halvägs tillbaka och sen båt resten av vägen tillbaka till Hoi An. Inkl. en mycket taski lunch på båten, och såklart ett stop på 'Handycraft' . Det är så tråkigt.
Vi tog sen dag tåg till Nha Trang (tråkigt) och tog in på BLUE STAR Hotel (9$) för ett dubbelrum med havsutsikt. Helt enormt billigt. Frukost äter du på andra sidan gatan på CAFÉ DES AMIS. Mycket gott och enormt billigt. Te, kaffe, pankakor, ägg, bröd, frukt, allt vad du kan tänka dig för ca 15 - 20 kr pr person.
Solstolar hyr man för 25000 VND pr dag (ca 12,50 kr).
Vi tog sen Taxi till JUNGEL BEACH RESORT som ligger ca 60 km nord om Nha Trang.
Om vädret är fint är detta paradiset, även om inte vädret är fint. Man betalar 300000 VND pr person och dag(ca 150 kr), och då ingår alla måltider. Och vilken mat, så otoligt fint och gott.
Man bor primitivt, men det finns toalett och dusch men bara kallt vatten. Rent och fint.
Här slappar man av på riktigt. Borta från all stress och turisme.
Ring och boka. Tel 058. 622384 - 091-3-429144. syl@dng.vnn.vn
Efter 4 hela dagar där åkte vi tillbaka till Nha Trang i 2 dagar (samma hotel), och tog sen nattåget till Saigon där vi bodde på Yellow House Hotel för 9$ för ett dubbelrum mitt i stan, och där ifrån till flygplatsen och hem
Om man åker som vi, så boka en eller 2 nätter hemma ifrån, och boka sen alltid där ni är för nästa ställe ni åker till. Dom är alltid hjälpsamma där man bor, och det är så gott att ha det fixad när man kommer fram med tåg - buss taxi eller flyg.
Det finns mycket mera att se än det vi hade bestämmt os för att se, men det är också viktigt att man begränsar sig, för det är trods allt semester.
Ett sista tips. ge alldrig mera än 1000 - 10.000 VND i dricks. I Hanoi är dom för jävliga, men i resten av landet blev dom glade för det lilla.
/Sören
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Indien
16 år sedan
Kuba
16 år sedan
Sammenfattning - Vietnam
17 år sedan
Saigon
17 år sedan
Nha Trang
17 år sedan