Stöd Ukraina

Lommas blogg

Måndag 3 Mars 2008

Kuba

Den 13/2 08 åkte vi så till Kuba
För 25 CUD tog vi os med taxi från flygplatsen in till Havanna till det Casa Particular vi hade bokad via internet, och som man var tvungen att visa upp på flygplatsen (minst 2 nätter).
En ung trevlig familj som antagligen försökte dryga ut inkomsten på detta sätt. 2 rum med var sitt badrum till ett pris av 50 CUD. Så var priset överallt. En häftig frukost blev serverad för 3 CUD pr person om morgonen. Havanna är en mycket trevlig stad. Det är inte svårt att hitta rätt med starka ben och en karta i handen. Det finns mycket att se.
Vi gjorde Havanna på 3 dagar innan vi bokade bussen till Trinidad, var det väntade ett nytt Casa Particular som dom första hjälpte os att ta reda på. Bussen upptäckte vi var lika dyr för os turister som en taxi, så det blev vårt färdsätt i fortsättningen - tyvärr.
Trinidad är en fantastisk trevlig liten stad. Mycket välhållt och kullerstens belagda gator med stenen från Bremen i Tyskland.Familjen vi bodde hos var fantastisk. Vi åt där varje kväll och maten var fantastisk och
mycket bättre än på restaurant och billigare.
Det blev både hästridning i den berömde sockerrörs dalen och sightseeing en hel dag med taxi ( för 50 CUD), och även strandbesök. Stranden är fantastisk och ligger bara 10 km från Trinidad. På kvällerna gick man såklart till Casa de la Musica där det var salsa för hela slanten och drak mojito.
Efter 4 dagar tog vi os till Vinales som är tobakens område.
Återigen Casa Particular. Lite lantlig miljö, men en lugn och trevlig stad. Här blev det treeking i 4 - 5 timmar i dalen, med tobaksrullning hos en lokal bonde, vi provade på själva att pressa sockerrör och dricka saften, som forövrigt är mycket god. Det blev en dag på hästrygg också.
Även här gjorde vi en heldagstur med taxi för 50 CUD och gick på museer i Pinar del Rio så rom tillverkning och var på en riktig cigarfabrik. Slutklämmen på den tur var att besöka grotterna där Che Guevara bodde under invationen i grisbukten.
Efter Vinales blev det Havanna igen, men denna gång blev det 2 hela dagar på stranden för bad och sol. På kvällerna drog vi os ner i dom gamla kvarteren och åt och slappade.
Kuba är ett spännande land, men det börjer bli dyrt. Vad händer när Fidel Castro inte finns mera?
Raul har visserligen tagit över. Det hände officielt den 24/2 - 08, men det märktes ingenting alls.
Klasssamhället ska ju inte finnas på Kuba, men det finns.
Kan dom hålla stången mot väst?
Ska dom hålla stångem mot väst?
Jag tycker det är en fråga som folket bör få avgöra.
Helt klart ett interssant resmål.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Indien
16 år sedan
Kuba
16 år sedan
Sammenfattning - Vietnam
17 år sedan
Saigon
17 år sedan
Nha Trang
17 år sedan