Stöd Ukraina

Elin77s blogg

Torsdag 10 Maj 2012 - Playa Hermosa

Playa Hermosa

Efter Arenal for vi vidare till Playa Hermosa på östkusten. P hade läst att man kunde få se jättesköldpaddor lägga sina ägg på Playa Grande i närheten. På väg till Playa Hermosa passerade vi av en slump Costa Ricas största vattenfall så vi gjorde en avstickare dit. Det passade bra då det var supervarmt, minst 35 grader. Vattenfallet var precis så fantastiskt som guideboken beskrev. Vi var där en lördag och det fanns flera Tico-familjer som tagit med sig grill, hängmatta, badleksaker mm. och som verkade stanna hela dagen. Mysigt! Man kunde krypa upp bakom vattenfallet och jag satte mig under det en stund och fick en ordentlig massage av vattnet! Ja det var ljuvligt men vi var tvungna att komma fram i tid så vi körde vidare.
Vi checkade in på Hotel El Velero på eftermiddagen och blev mötta av en halt iguana! Hotellet var inte för stort och hade en lite pool och var ganska slitet men låg precis vid havet så vi satt och åt frukost nästan på stranden! Härligt! Här badade och solade vi mest. Mannen dök en dag och tittade på jättesköldpaddorna som la sina ägg en natt. Tyvärr var barnen för små för att orka med detta men med större barn hade det varit perfekt. Pappa tog med sig en souvenir hem dock - en liten död babysköldpadda som han hittat på stranden. Men bara för att titta på så klart, sen fick den en ovärdig (!)begravning i sophinken tyvärr.
Stranden var lång och härlig och perfekt för långa promenader eller joggingturer. Längst ner fanns ett litet lyxigare hotel där vi åt middag en kväll. Jättegod mat!
Här vimlade det av amerikanare och canadensare som alla var förundrade över hur lååångt vi åkt för att komma till Costa Rica. Ja ja, amerikanare är "amazed" av det mesta!;) 3 nätter stannade vi, sen åkte vi mot vårt huvudmål på västkusten - Samara Beach.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Playa Hermosa
11 år sedan
Arenal!
12 år sedan
Costa Rica Punta Uva
12 år sedan