Stöd Ukraina

Elin77s blogg

Lördag 28 Januari 2012 - Costa Rica

Costa Rica Punta Uva

Dag 1
Avfärd från New York efter tre dagars vistelse hos släktingar där. Flög med Continental. Helt ok men det är sämre Standard än SAS som vi flög Köpenhamn-New York med. Landade på San Joses flygplats vid tretiden. Begav oss till Avis hyrbilskontor med deras shuttle. Bestämde oss kvällen innan när vi insåg hur mycket packning vi hade att vi trots allt skulle hyra bil och fick den sista fyrhjulsdrivna jeepen de hade!! Från början tänkte vi åka buss och shuttle men jisses så skönt att det blev bil. Det ångrade vi inte en sekund trots att det kostar.vilken jättebil sen! Kändes som värsta bussen:)
Då var det dags att hitta till hotellet The Trapp Family lodge hotel, strax utanför Alajuela. Avis personal försökte förklara vägen men det blev nog bara värre. Det som skulle ta 5 min tog snarare 35 men efter lite felkörningar och några frågor om vägen kom vi fram till slut. Det var ett mysigt litet hotell med två våningar, pool, restaurang och mycket grönska. Barnen ville inte åka mer bil så vi åt på hotellet - ingen höjdare. Inte mycket att välja mellan och ganska dyrt. $17 för en liten sallad och huvudrätt.

Dag 2-5
Avfärd mot Punta Uva. Inte helt enkelt. Körde först fel inne i Alajuela och sen lite i San Jose. Körde en lång men fantastiskt vacker väg över bergen. Stannade och åt på ett väldigt genuint ställe och åt nånstans sorts kycklingempanada. Inte jättegott men vi blev mätta. Flickorna som jobbade där frågade om vi kunde lämna kvar barnen!;)
Vi körde vidare och blev stoppade i en poliskontroll strax innan Limon. Vapenkontroll! Vi hade läst i guideböckerna och på nätet om korrupta poliser så när de bad oss stiga ur bilen blev iaf jag lite nervös, men de var snälla och frågade var vi kom från och var vi skulle och varnade oss för Limon. Körde igenom staden och det såg ganska fattigt ut på sina håll. Sen körde vi länge och det var så vackert längs vägen med massor av grönska och små rosa, turkosa och gröna små hus/skjul längs vägen. Superexotiskt!
Så kom vi slutligen fram till Punta Uva och kunde inte hitta hotellet " Ita Ita". Anledningen till det var att hotellet "typ" stängt, vilket man inte berättat för oss när vi ringde och bokade!! Första intrycket var att vi skulle leta upp ett nytt ställe men sen älskade vi det. En egen bungalow med två rum och badrum, stor terass med utekök och inbäddat i djungel! En annan bungalow var uthyrd annars var vi ensamma. Ägaren var aldrig där utan bara en vaktmästare som var toppen och fixade med varmvattnet och kom med tips i största allmänhet. Ca 100 m bort låg den fantastiska stranden med dess kokospalmer och vrålaporna och sengångarna i träden. Första intrycket av stranden var inte heller det bästa. Det låg mycket skräp och grenar som flutit upp lite här och där men vi tyckte snart att det var en del av charmen då stranden var i princip folktom och helt utan turistdragplåster som solstolar, båtar, affärer, restauranger mm. Längst ner låg dock en mycket mysig liten restaurang som hette Punta Uva Lounge där vi åt lunch och skulade från regnet som kom ibland.
Vi stannade i 5 nätter och ångrar att vi inte stannade 2 till. Åt på jättemysiga restauranger som alla ligger längs vägen eller i Puerto Viejo och Manzanillo. I Manzanillo åt vi på en fantastisk restaurang som hette Maxi. De serverade den bästa skaldjurstallriken vi ätit under hela resan. Det satt Ticos och spelade domino våningen under vilket bidrog till charmen.
Vi besökte även The Jaguar rescue center som jag varmt rekommenderar. Det är ett ställe där man tar hand om skadade vilda djur som de försöker rehabilitera för att sen släppa ut i det fria igen. Man får en 2- timmars guide och lär sig massor om djuren. Där fanns flera apor, sengångare, ormar mm. Även Mycket uppskattat av vår 6-åring!
Hela området andades lugn och Pura Vida. Rasta-killarna stod och hängde, gamla gubbar satt och hängde och några backpackers flanerade. Det regnade några gånger....tydligen borde det inte regna då (slutet på januari) men även där gör vädret som det vill! Det var ändå ca 25 grader så vi frös inte på dagarna. På natten var det skönt med ett extra lakan eller överkastet som vi fick ta. Det var även väldigt fuktigt och handdukarna torkade aldrig.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Playa Hermosa
11 år sedan
Arenal!
11 år sedan
Costa Rica Punta Uva
12 år sedan