Stöd Ukraina

Elin77s blogg

Lördag 4 Februari 2012 - Costa Rica

Arenal!

Efter fem dagar i Punta Uva körde vi vidare mot Arenal och Hotel Linda Vista uppe i bergen. Resan tog drygt 6 timmar men det var lätt att köra, om än långsamt på sina ställen på grund av trafiken. Vi hade bokat ett rum med utsikt mot vulkanen så att man skulle kunna se lavan som rann nerför den men det visade sig att det inte har kommit någon lava sen oktober 2010 så den reklamen är lite missvisande! Vi hade trots det en fantastisk utsikt och såg hela vulkanen tydligt emellanåt och bara det var en mäktig syn. Även här kom det en del regn. Hotellet hade en fin infinitypool som barnen älskade. Hotellet låg superfint och rummen var bra. Tror vi betalade $110-120. På eftermiddagarna la vi oss i jacuzzin och tittade ut över berg och dal. Fantastiskt! Vägen från La Fortuna till hotellet var extremt skumpig så en jeep är att rekommendera. Man kan inte heller komma dit med buss.
En dag hyrde vi en guide och promenerade upp mot vulkanen. Det var en enkel hike där vi tom kunde dra sulkyn till 3-åringen. Såg inte så mycket djur förutom en tarantella och något sorts vildsvin men massor med växter och träd. Vi kom så nära vulkanen man kunde i alla fall.
Dagen därpå åkte vi skytram i regnskogen vilket visade sig vara värsta ripoffen då vår guide sagt att det varade i en timme. Det tog i själva verket ca 5 minuter upp en bit där man fick gå av på en platå där man kunde åka vidare i sk. zip-lines. Detta skulle vi ju inte göra med våra små barn så istället tyckte de tydligen att man skulle stå där och glo på alla som försvann in i djungeln i en timme för att sen åka tillbaka i 5 minuter. Nähädu!! Vi åkte tillbaka ner och fick faktiskt pengarna tillbaka! Eftersom vi hade bokat en hike i regnskogen och över "hanging bridges" fick vi stanna kvar och åt i stället en god lunch!
Klockan 14.00 stod vi redo och väntade på vår guide tillsammans med ett äldre amerikanskt par som verkade tänka "är ni inte kloka - hikea med så små barn??!" Vår guide från igår hade ju sagt att detta var en enkel hike på 3 km som en 3,5- och 6,5-åring lätt klarade av så vi tvekade aldrig. Det visade sig dock vara en låång hike på närmare 4 timmar som gick upp och ner på en ganska smal stig. Våra barn klarade sig dock galant! Vi fick ha lilltjejen på axlarna emellanåt men för övrigt gick hon själv och gnällde nästan inte alls. Det kan bero på att de hängande broarna var såå häftiga - och läskiga! Ibland 200 meter över marken och 100-150 meter långa. Vilken utsikt och vilken skog! Helt magiskt! Rätt som det var kom ett sånt där ösregn som får en att tro att himlen öppnat sig och det var fortfarande varmt. Häftigt. Vi passerade två vattenfall som maken min var tvungen att bada i - i ösregnet! Guiden var otroligt duktig och passionerat intresserad av naturen. Efter "promenaden" var vi alla rätt slut och belönades med en glass och sen tog vi bilen tillbaka till hotellet och den varma jacuzzin!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Playa Hermosa
11 år sedan
Arenal!
12 år sedan
Costa Rica Punta Uva
12 år sedan