Stöd Ukraina

Gittannors blogg

Måndag 8 November 2010 - Manila

På väg hem igen

De sista dagarna i Dauin var det en av instruktörerna, Basty, som tyckte att det var anskrämligt att jag bara tillbringat tid på resorten och dykt. Torsdag kväll åkte vi på hans crossmotorcykel in till Dumaguete där han tog mig till en riktigt inhemsk restaurang som man säkert aldrig hade vågat sig in på på egen hand. Inne på "restaurangen" som hade ett något skamfilat yttre stod säkert 10-15 grytor med olika rätter och den vane Rusty valde ut en häst- och en oxrätt och till det fick man ris och soppa som allt smakade otroligt gott. En öl på stället med stans kallaste medan man kunde se all trafik på strandpromenaden. Filippinare är specialister på att transportera massor av människor på små fordon kan jag tillägga. Upp till sex pers på en scooter är inget ovanligt. Det gäller inte bara mängden människor utan även varor, såg bland annat ett helt bohag med soffa och fåtöljer på en tricycle, en ombyggd mopedliknade sak med tre hjul och påbyggnad. Den halvtimme det tar att transportera sig mellan Dumaguete och Dauin är också en resa för sig själv för en svensk med inrotade trafikregler. I Filippinerna existerar inte dessa och det är fantastiskt att se hur mopeder, tricycklar och bilar flätas in i varandra i korsningar, frågade min chaufför om vad som gällde i dessa och han svarade att det fanns inga regler det var bara att ge och ta. Motorcykelresan kan jag bara beskrivande som spännande/livsfarlig med höga farter, bilar och motorcyklar utan ljus, stora oskyltade vägarbeten och framför allt i kortbrallor utan hjälm.

Fredag eftermiddag togs jag åter igen ut på en utflykt upp i bergen där luften var lite svalare och friskare och badade i ett fantastiskt vattenfall (Casaroro Waterfall) där man genom att gå ner för en fasligt massa trappsteg kom till ett vattenfall med en vattenskaskad som forsade ner säkert 50-60 meter ner i en bassäng kantad av regnskog, där man kunde ta ett uppfriskande dopp (vilket hade behövts efter de ca 300 branta trappstegen tillbaka till hojen).

Lördag, en dag i sorgens tecken, hemresa!
En timmas flygresa upp till Manila där jag bodde på Heratage Hotel. Därifrån gick en shuttlebus till Mall of Asia, ett otroligt stort shoppingkomplex med bl a egen isrink. Varken orken eller vikten på mitt bagage tillät någon större shopping entusiasm så efter att ha intagit kvällsmaten så var det bara att ta sig tillbaka till hotellet för en sista natt i Filippinerna innan hemresan.

FILIPPINERNA jag kommer med all säkerhet att återkomma. Älskar människorna och alla underbara platser som finns att besöka.
Dela med andra:    

Kommentarer
Idis89 säger:
Härligt att läsa så gott om Fillippinerna, ska själv snart dit, längtar ännu mer nu! :)
Postat 2010-11-17 23:29  Anmäl
Sierra säger:
Skön story och välkommen västerut till det något kyligare Lidköping :-)
Postat 2010-11-08 11:15  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Här kan du läsa mer
12 år sedan
Crazy
13 år sedan
Efter tre dagars underbar dykning...
13 år sedan
Njuter...
13 år sedan
Bara en liten bit kvar
13 år sedan