Stöd Ukraina

Hannabananas blogg

Tisdag 29 April 2008 - USA

Norweigan Cruises

Norweigan cruises

Fortfarande gungar det till ibland och man tror att man är på havet, hur länge håller sjöben i sig?
Det är det värt dock för jag hade en helt underbar vecka på vårt kryss skepp Norweigan Spirit.
Bärjade med kaos såklart, vi gav oss iväg hemifrån ca en timme efter utsatt tid, oj vilken överaskning.. Eller inte...
Iallafall så kom vi fram till New York hamnen i knapp tid, vilket vi inte hade något för. När vi kom fram var vår båt försenat och vi fick stå och vänta i nästan tre timmar för att komma på...

Det var en enormt stor och lika fin, vi hade två kabiner, jag delade med Ben och Jack, vilket var helt ok, rummen var inte alls så små som jag förberätt mig på!

Det fanns allt man kunde tänka på den här båten, casino, barer, resturanger, flera pooler och hot-tubs, gym, spa, teater, basketbollsplan, lekrum, tax free affär, you name it!

Dom tre första dagarna var vi till sjös, och på tisdagen så dockade vi i en av Puerto Ricos hamnstäder, San Juan.
Jag, Ben Jack och Ray åkte ut på en av äventyrs resorna, eco-kayaking. Vi tog oss med buss långt ut på landet, där vi paddlade upp för Rio Grande och medans guiden berättade om magoträdens eko system och andra växtlighetert så paddlade vi oss fram till cocco beach. Där vi såg Donald Trumps hotell imperium växa ytterligare när flera nya hotell höll på att resa sig mot skyn alldeles nära stranden. Sedan paddlade vi tilbaka upp längs floden och tog oss med bussen tillbaka till skeppet. Jättespännande upplevelse!

Onsdagmorgonen så dockade vi på Brittiska jungfruöarna, närmare bestämt Tortula. Jag stannade på båten med Sophia på morgonen när familjen begav sog ut och snorklade. Vi åt frukost och hade det trevligt och när familjen senare kom hem röda och solbrända så gav jag mig av båten och utförskade lite av Tortulas hamn. Det var otroligt varmt men jag vandrade omkring ett tag innan jag med god marginal gick på båten igen innan vi seglade av.

På torsdagsmorgonen vaknade vi i Dominicanska Republiken, Samana, där jag hade ett mycket spännande äventyr framför mig! Jag hade bokat in en ridtur i bergen!!
Jag gick av båten och tillsammans mes nio andra resenärer begav vi oss med buss ca tretio minuter upp i bergen, vi kom fram till ranchen där vi blev tilldelade var sin häst med hjälpare. Turen upp i bergen var stenig och geggig, men hästarna var säkra på fötterna och visste vart dom skulle, trotts det slant min häst en gång och med hjärtat i halsgroppenkom han staplandes upp på fötter igen. När vi hoppade av hästarna på toppen av ett berg såg vi ett underbart vackert vattenfall. Vi gick för det berget vi befann oss på, alltid med hjälpare vid sidan som tog ens hand för att man inte skulle halka eller ramla!
När vi kom ner var vi vi botten av vattenfallet, där var det massa folk och jag förstod inte riktigt hur alla hittat dit! Efter att ha beundrat den vackra synen ett tag begav vi oss åter mot ranchen. Under ridturen så orode jag mig lite, för vi hade inte fått några hjälmar tilldelade, det var inte så att jag var rädd att trilla av, mer rädd att jag skulle få en kokosnöt i huvudet!! Hahahah..!

Sedan bar det ut på havet igen, där vi inte skymtade land förens vi var tillbaka i New York vilket vi var i går, söndag.

Jag jobbade alla dagarna på båten, men det var verkligen helt ok. Litet pris att betala för en sån resa! Jag jobbade ungefär fyra timmar på dagen och sedan tre timmar på kvällen då jag och Sophia hade pyamas party som sslutade med att vi båda sussade så söt när hennes föräldrar kom tillbaka.

Dom hade föreställning varje kväll på skeppet, allt från musikaler till komedishower. Sista showen kom kaptenen och alla personalen ut på senen, och jo det är klar att han var svensk!! Hälsade på honom efteråt, och även andrekaptenen som också var svensk! Mycket tryggt kändes det måste jag säga!
Vi hade bra väder, det var någon dag det kom någon regnskur, och på fredagskvällen blåste det rejält och att gå rakt var det inte tal om. Men jag blev inte sjuk och det är jag inerligt glad för! Så jag hann sola en delt, läste ut två böcker (tack Alex!!) och philosofera över livet genom att stirra stint ut på horisonten, (vilket visade sg smart för jag såg glimten av en val) aa så det var en underbar resa, här i kortfattad form dock, men nu är det kväll och det är en dag imorgon också!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Norweigan Cruises
16 år sedan
New York
16 år sedan
Turky here we come!
16 år sedan
Matchat
16 år sedan
Decision time..
16 år sedan