Stöd Ukraina

Bejjan888s blogg

Onsdag 14 Maj 2014 - Bad Hofgastein

När alla andra åkte till Venedig...

Copyright © Bejjan888™

Frukost lite senare idag eftersom vi inte hade planerat någon lång vandring idag. Det var få personer nere och åt frukost då de troligen passat på att åka till Venedig över dagen...

Vi gick via Kaiser-Wilhelm-Promenade och Martin-Lodinger-Höhenweg mot Bad Hofgastein. Sista biten vandrade vi på Gasteiner Höhenweg där vandringsstigen går genom grottorna vid Gadaunerer Schlucht. Vägen var vacker, lummig och sträckte sig längs Gamskarkogels bergssida.

Vi passerade grönskande ängar med bland annat prästkragar, blåklockor och klöver i full blom och betande kor alldeles intill stigen. Det tog cirka 3 timmar att ta sig till Bad Hofgastein, men då stannade vi givetvis lite då och då och tog en massa foton, samt åt lite matsäck vi ett tillfälle. Eftersom vi var i byn igår så kände vi till vart vi skulle gå för att hitta något att äta. Vi beslutade oss för att äta på ett café som hade varma smörgåsar. Vi slog till med efterrätt, varsina glassar.

Jag passade på att ta en Coupe Dänemark igen… så gott! Och vilken stor portion vi fick… vi kunde nästan ha delat på en, så mycket var det!
Mätta och belåtna gick vi till Busbahnhof för att ta bussen hem till Bad Gastein. Vi hade lite flyt och bussen kom efter bara någon minut. När vi kom fram till hotellet hade vi lite tid över… och eftersom de flesta med största sannolikhet hade åkt på dagsutflykten till Venedig så skulle det nog vara lite folk i spat/poolen idag. Så vi chansade och bytte om till baddräkt och tog hissen ner till poolen. Och mycket riktigt. Det var inte många själar där inte. Vi hoppade ner i bubbelpoolen och bubblade ett bra tag och njöt av den fina utsikten. Stora panoramafönster gjorde att man såg de härliga alptopparna som tornade upp sig långt där borta. Vi simmade även lite i poolen bredvid innan vi duschade och gjorde oss i ordning inför middag.
Menyn för kvällen: salladsbuffé, minestronesoppa, varmrätt (fisk med skaldjur och morotspuré), ostbuffé samt dessert (tiramisu).
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sjuk hemlängtan
48 veckor sedan
Åter till Dubrovnik
48 veckor sedan
En gråmulen dag
48 veckor sedan
Shkodër och Krujë
48 veckor sedan
Slapp dag... igen
48 veckor sedan