Stöd Ukraina

Lipets blogg

Onsdag 29 Juli 2009 - Sverige

Murphys law?

Idag skulle vi åkt iväg. Vi skulle ta en biltur till Helsingborg, över till Helsingör, ned genom Danmark och stannat i Tyskland. Igår packade vi ned allt vi behövde, tält, stormkök, bord osv...

Vi går och hämtar bilen, kör fram den tll porten och packar. Så ska vi åka, bilfan startar inte! Vad har hänt nu då? Flera försök, inget händer. Paniiiik! Många svordomar, finns det någon bilverkstad vi kan ringa mitt i semestertider? Vad kostar det? Skit!

Knuffar bilen till parkeringen igen vilket utlöser ett smärre astmaanfall, konstaterar att en bil är tung! In och leta på nätet, vad är fel? Hittar inget, skit igen. Varför har vi ett bilmärke som inte är svenskt?

Öppnar rödvinet som tröst, det som vi skulle dricka ikväll ihop med grillspetten vi skulle grilla. Istället blir det korvkiosken, mosbricka med räksallad. Iofs gott men inte riktigt det grillspett vi sett fram mot.

Kollar om någon kan låna oss en bil. Ingen hemma någonstans. Konstigt i semestertider?

Hmm, vad ska v i nu göra? Funderingar fram och tillbaka, var tar vi oss utan bil? Sista minuten? För dyrt! Kryssning med anslutningsbuss? Ja, kanske! In och leta kryssningar. Riga eller Tallinn låter kul. Svindyrt eller inga platser kvar. Nähä, vad finns mer? Åland? Har vi varit hur många gånger som helst, Åbo likaså, Helsingfors då, det var ju ändå ett tag sen.

Och wow! Det finns platser, visserligen lite dyrare än vi tänkt men ändå. Bokar snabbt som attan, så istället för Tyskland blir det Finland. Inte det vi tänkt men kommer ändå hemifrån ett par dagar. Äta lite god mat på båten, knalla runt i Helsinki en dag,bättre än inget...;o)
Dela med andra:    

Kommentarer
Silvana säger:
Känner igen mig, men vi hade tur som fick bilen lagad på plats på hemväg från Helsingborg, i alla fall provosoriskt. Men med en 15 år gammal Saab kanske det inte var oväntat att den gick sönder , hoppas bara vi kommer iväg på Ölandsresan på söndag. Kanske man skulle leasa en ny bil och få service och allt till nästa bilsemesterresa. MVH/ N Silvana H
Postat 2009-07-30 15:55  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma igen!
14 år sedan
Murphys law?
14 år sedan
Semester...
14 år sedan
Lyxresa bokad...
14 år sedan