Stöd Ukraina

Hakanmags blogg

Torsdag 9 Juli 2009 - Phan Thiết
Resealbum: Vietnam 2009

Mui Ne

Idag har vi varit vid sanddynerna!
Men ta det från början! Klockan 9 i morse stog det en Jeep utanför resorten. Häftigt, nu blir det åka av.. Trodde vi, efter en kvarts körning så fick vi soppatorsk!!! Då ringer vår vän schaufför efter en vän och det skulle ta tio minuter, visst han kom efter tio minuter med en liter ( 1 ) vi åker vidare. Det är 2 mil till sanddynerna. Han bara kör, nu börjar vi bli lite oroliga, en soppatorsk till i öknen?! Vi har bara en liter vatten med oss. Hmmmm. Precis innan vi lämnar bebyggelsen så stannar han faktiskt och tankar hela 7 liter till. Nu känns det bättre. Sanddynerna var enorma. Som att vandra i Sahara. Säkert 40 grader varmt och svetten bara rann. En halvtimme klarade vi sedan var vi tvungna att uppsöka skugga. Men en sevärd upplevelse. En besvikelse var att man fick inte rejsa med Jeepen i sanddynerna..
Efter detta så for vi vidare till en bäck/å. Här fick man vandra i bäcken i nästan knädjupt vatten. Det var blandat vatten och sand så det var hur mjukt som helst att gå. När vi vandrat en 5-600 meter så kom vi till ett vattenfall. Vattenfalet kommer direkt ur sanddynerna. Häftigt. Det är vatten som samlats efter de få regn som faller i trakten som gör denna sand/vatten bäck som sedan rinner ut i havet.

I eftermiddag började det blåsa upp ordentligt till alla kitesurfare och vindsurfares stora förtjusning. Det blev till att ligga vid poolen. Vid havet s gick vågorna höga så det blev röd flagg(badförbud). Fantastiskt duktiga kitesurfare det finns och så otroligt många. Det hoppar säker tio meter i hoppen. Kommer en bild på det när vi kommer till ett snabbare internet.

Nu är det slut på sol och bad för den här gången.
Imorgon bär det av till Saigon. Få se vad den staden har att erbjuda?
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Nu är det nära!
6 år sedan
Hemma
9 år sedan
Jimbaran
9 år sedan
Kuta
9 år sedan
Ubud
9 år sedan