Stöd Ukraina

Reseekonomens blogg

Måndag 18 Februari 2013 - Las Palmas

Miniguide till Las Palmas

Gran Canaria är en av nordbornas mest älskade resmål och det är ingen tillfällighet att många upplevt sin första utlandssemester här. De största turistströmmarna går till byarna i söder men på öns norra del ligger en för många oupptäckt pärla som inte bör missas. Låt dig inspireras av ReseEkonomens miniguide till Las Palmas.

Restauranger
Med Gran Canarias läge i farvattnet mellan Europa, Sydamerika och Afrika är det inte konstigt att det kanariska köket har influenser från sina grannar. Vid en första anblick kan Las Palmas restaurangutbud ge ett taffligt intryck för förstagångsbesökaren. Längs strandpromenaden på Las Canteras ligger l ett antal turistanpassade restauranger med menyer på svenska och paradrätter som ”köttbullar med lingon”. Låt dock inte detta avskräcka dig, de riktiga guldkornen ligger inte så långt härifrån. Sväng in på någon av strandens angränsande tvärgator och plötsligt ser utbudet annorlunda ut.

Sväng tillexempel in på Calle Portugal och besök den uruguayanska köttrestaurangen ”El Novillo Precoz” Här serveras du fantastiska köttbitar utan onödiga krusiduller i en omgivning där tiden stått still sedan restaurangen öppnade. Det är en god idé att boka bord i förväg!

Klicka på länken nedan om du vill läsa mer om vad Las Palmas har att erbjuda!

http://www.forex.se/Reseekonomen/
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet