Stöd Ukraina

Jacob12s blogg

Söndag 19 Januari 2014 - Koh Chang
Resealbum: Thailand 2013

Maxa dagarna

Efter en veckas sjukdom hos fam Eriksson/Öberg började vi uppdrag "maxa dagarna" från igår tills att det är dags för hemfärd för dem på onsdag eftermiddag. Igår kom vi äntligen iväg till Porns Bungalow som alltså är restaurangen som är byggd som trädkojor. Vi kom dit strax innan lunch så att barnen han springa av sig och äta lunch för att sedan sova medan vi vuxna kunde äta senare lunch i lugn och ro. Det lyckades nästan. Jacob och Charlie somnade i vagnen och Adrian i en hängmatta medan Joline som somnade lite före de andra vaknade lagom till maten kom in men eftersom hon inte far runt som en skållad iller i vaket tillstånd så gick det fint ändå. Efter lunch och vila for vi vidare till Bang Bao, hamnbyn på södra Koh Chang, för att visa hur schysst det är uppbyggt ut i vattnet. När vi kom hem sent på eftermiddagen spelade vi fotboll i lag, tyvärr vann Jennie, David och Adrian med 2-1 men jag skyller på det tappade fokuset pga min flip-flop som gick sönder i en närkamp med David. På kvällen gick vi ner på stranden för att äta middag och lagom tills vi kom fram somnade både Jacob och Joline. Adrian och Charlie skötte sig själva med varsin film.

Efter frukosten idag blev vi hämtade av en bil och körda till ett elefantställe en bit bort. Det var äntligen dags för det stora samtalsämnet de senaste dagarna - elefantridning! Jag och Charlie fick en och Jennie och Adrian en annan. Vilka djur! Och högt upp satt man. Vår elefant var 45 år och Adrians 50 år. Skötarna satt på huvudet bakom öronen och grymtade och pratade och eleganterna gled fram i sakta mak. Vi red i en timme, in i djungel och runt lite vattendrag. Jag hade hoppats på något form av djurliv men det enda vi såg var en pytteliten tusenfoting och en spindel i sitt nät, med det gjorde inget alls. Det var väldigt lyckat! Charlie pratade oavbrutet om hur och var elefanten gick, att man måste hålla i sig, om hur elefanten stannade och åt, hur Adrians elefant bajsade, ropade på moster och Adrian om dem tyckte det var kul osv. Det var väldigt roligt och härligt att lyssna och prata om hans funderingar. Adrian var som paralyserad, satt mest tyst och njöt i fulla drag. Han verkligen älskar djur!

Efter ridningen bar det hem till Chai Chet. Tyvärr började David må dåligt igen (magkramper) så han höll sig inne med barnen medan vi andra hängde vid poolen. När alla barn sov passade jag och syster på att sola och äta lunch vid poolen.

Eftersom David varit så pass dålig så länge nu så åkte han till sjukhuset sent i eftermiddags för att få ett läkarutlåtande. Han fick ju sedan tidigare antibiotika och andra mediciner på Apoteket men det vill inte ge sig. Nu har han lämnat prover och dem visade inget så förmodligen har han inte blivit kvitt bakterien helt. Han fick antibiotika intravenöst och lite annat så nu håller vi tummarna!

Nu kommer strax Jennie över på godis. Stefan är ute med Markus och ska kolla fotboll och David ligger hemma med Adrian och Joline och kryar på sig! Vi hoppas på att David känner sig ännu bättre imorgon så att vi kan hitta på något skoj!

Varma kramar till kalla Sverige


Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet