Stöd Ukraina

Jacob12s blogg

Fredag 17 Januari 2014 - Koh Chang
Resealbum: Thailand 2013

Från matvägrare till matgalning!

Alltså hörrni!

Här har jag, sedan jag vid 5-månaders ålder blåvägrat annat än en viss sorts gröt, en viss sorts nappflaska och två typer av barnmat, missat detta enooooorma utbud av mat som finns i världen. Jag får skylla på min ringa ålder helt enkelt och erkänna mig besegrad. Hur i hela friden kunde jag vara så tvär?! Aja, nu är det ändring på det och det med besked! Ni har ju läst tidigare om att jag hittat vissa favoritsaker att äta men smaken och intresset har breddats enormt den senaste tiden. Så fort jag ser något ätbart, eller något som jag tror är ätbart så gör jag allt för att få det! Jag pekar, skriker, klättrar och har mig tills jag får smaka och det är verkligen inte mycket som jag inte vill ha. Mamma och pappa verkar lite skräckblandat förtjusta och har utökat mitt dagsintag med ett till mellanmål. Dem antar att min galna ådra som påverkar min energiförbränning kan ha med den ökade aptiten att göra. I och med att jag får i mig mer på dagarna så hoppas dem på att jag ska sluta vilja ha en flaska välling mellan kl 2-4 på natten. Det är nog en kombo av både dålig vana (enligt dem alltså) och att jag inte är helt mätt trots kvällsvällingen. De senaste dagarna ser mitt dagintag ut enligt följande:

Frukost: Gröt och så gärna några små korvar och lite majs från restaurangfrukosten. Kanske en toast också.
Mellis 1: Banan
Lunch: Helst Fried rice med kyckling eller korv och så mycket annat från de andras tallrikar jag bara kan roffa åt mig.
Mellis 2: Gröt
Mellis 3: Banan eller mango
Middag: Samma som lunchen
Kväll: Välling
Och gääääärna en nattvälling också

Det ni! I KNOW - helt crazy! Men, det är ju jag också så det passar ju bra. Hehe.

Jag har ju inte uppdaterat er på det senaste från sjukstugan ju! Moster blev ju sjuk i förrgår och det med besked! Hon klarade sig alltså inte från Davids sjuka. Det som är helt otroligt är att efter att ha varit sängliggande hela dagen igår så var hon idag uppe på benen igen som om inget hänt (förutom lite huvudvärk). Sådan otrolig tur! Segt virke i den där mostern. David mådde fortfarande inte bra igår (dag 4) så när både moster och David var sängliggande fick Adrian och Joline vara med oss hela dagen, från frukost till middag. Pappa tog huvudansvaret för Adrian och Charlie medan jag och Joline hängde med mamma. Dagen gick tydligen över förväntan och mamma skojade lite och sa att det varit intressant att hantera fyra barn varav en 3,5 åring som tror han är ett lejon och låter som det hela tiden, en 3 åring som börjar grina när lejonet morrar, en 1 åring som har så mycket energi att det skulle räcka till en hel förskola och en 8-månaders som mest är glad men helst vill vara nära/bli buren så mycket som möjligt. Vilken dag!

Idag var vi äntligen samlade alla åtta igen, så skönt! Vi körde förmiddag vid poolen och åt även lunch under parasollet vid poolen. Det var mysigt. Som efterrätt fick vi se en lång smal grönspräcklig orm som ringlade precis intill våra platser och upp i en palm bakom vår stol. Det blev en väldig uppståndelse på personalen och dem började jaga den med käppar och grejer i trädet. Den ramlade ner men smet in i en buske, mer än så hade vi inte tid att följa dramat. Bra att påminnas om att dem faktiskt kan finnas varsomhelst och närsomhelst, det är lätt att glömma. Medan alla barnen vilade inomhus med papporna fick mamma och moster ett par timmar själva på stranden, det tycket dem nog var väldigt mysigt. Efter vilan packade vi ihop oss och drog till White Sand för att se om det var bra lågvatten och det var fortfarande hyfsat. Vi barn var helt tokiga och badade en stund men mycket vind och solnedgång gjorde oss rätt frusna så vi fick på oss torra sköna kläder och sedan gick vi till Buffalo Bill så att pappa äntligen skulle få sin första efterlängtade köttbit på nio veckor. Han såg väldigt nöjd ut efter den middagen. Papporna och vi barn åkte hem efter middagen medan mamma och moster hängde kvar ett par timmar så att moster skulle kunna shoppa lite. Efter allt promenerande hörde jag att mamma berättade för pappa när hon kom hem att dem vilat fötterna i ett fiskspa. Dem stoppade fötterna i akvarier med fiskar som åt på dem! Jag fattar ingenting men det var tydligen både kittligt och ganska skönt efter ett tag.

Men för sjutton gubbars. Nu höll jag på att glömma berätta att vi såg apor idag också! Mitt inne på gatan i White Sand. På trottoaren, på pelare utanför affären och uppe på elledningarna. Det var väldigt väldigt spännande att se på!

Mamma tog en hel del bilder både igår och idag men dem orkar hon inte lägga upp nu så ni får snällt vänta till imorgon eller så.

Nu måste jag ladda för imorgon. Vi ska tydligen besöka en annan strand då.


Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet