Stöd Ukraina

Bejjan888s blogg

Onsdag 31 Oktober 2018 - Melbourne

Ledig dag i Melbourne

Copyright © Bejjan888™

Äntligen en ledig dag, efter ett par hektiska och långa dagar. Dagen var helt fri för egna aktiviteter. Jag slog följe med några från gruppen och vi bestämde oss för en båttur på Yarra-floden. Vi hittar tillslut en båttur som tog 2 timmar tur och retur, för endast AUD$20 per person.

Dagen började gråmulet och lite småkyligt, men när båtturen var slut var det strålande solsken och riktigt varmt. Men det är väl inte för intet som Melbourne kallas för ”Fyra årstider på en dag”. Så ett tips till er som vill besöka Melbourne, klä er med lager-på-lager. Det kan nästan vara kallt på morgonen och framåt lunch kan det vara riktigt varmt.

Under båtturen passerade vi under många vackra broar, bland annat Church Street Bridge som ska vara byggd av 1000 valv.

Ju längre ut genom hamnen vi kom desto högre blev skyskraporna och båtarna större.

Vi passerade nybyggda radhus som låg på miljonbelopp (australiensiska dollar) och många småbåtsbryggor med mängder av yachter.

Kaptenen på vår båt berättade att han aldrig sett någon köra båtarna… utan att det bara är för syns skull man har båten.

Vi hoppade av båten och gick in mot centrum. Målet var att hitta till Mitre Steakhouse & Grill som ligger på Bank Place. Det är en Melbournes äldsta pub som byggdes 1837 och är känt för sina stekar. I en smal gränd hittade vi puben som var välbesökt. Vi slog oss ner i puben och det blev att de flesta av oss beställde Chili con Carne, som visade sig vara rätt så kryddig. Det rensade rejält i bihålorna kan jag säga :) Men den var riktigt god! Så ett besök här är ett måste, om man är i Melbourne.

Sedan gick vi våra egna vägar. Jag gick tillbaka till hotellet och tog en siesta. Klockan 18.00 samlades dom som ville nere i hotellreceptionen för att gå tillsammans och äta middag. Några stannade för middag på en restaurang som hade erbjudandet ”dagens stek” inklusive ett glas vin för endast AUD$20, ett riktigt kap. Och som tidigare nämnt, portionen var gigantisk. En riktigt stor stek med strips och ett glas vin. Stripsen var bland de godaste jag ätit.

Första känslan när jag kom till Australien över huvud taget var ”Eeh, me not like…”. Jag är inte en stadsmänniska för det första och för det andra så hade jag ju precis varit på Nya Zeeland och var helt kär i naturen där… så att komma till Australien och besöka en massa städer var jag inte upplagd för. Men jag hade börjat gilla Melbourne nu, som stad. Lagom stor, mysigt centrum och vänliga människor. Så det var synd att vi skulle lämna Melbourne i morgon.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sjuk hemlängtan
48 veckor sedan
Åter till Dubrovnik
48 veckor sedan
En gråmulen dag
48 veckor sedan
Shkodër och Krujë
48 veckor sedan
Slapp dag... igen
48 veckor sedan