Stöd Ukraina

Flys blogg

Måndag 5 November 2012 - Grand Canyon

Laughlin-Route 66-Grand Canyon

Efter stor frukostbuffé med bl a mjukglass så åkte vi vidare efter en kort körsträcka lämnar vi Nevada och kommer in i Arizona. Körde igenom Kingstown. I denna stad grundlade charles Lindberg deras första flygplats. Körde 1 timme på den legendariska Route 66, som ej finns i bruk som förr i tiden, men då var den 390 mil lång och gick genom 8 delstater och den allra första McDonalds uppfördes vid Route 66. Kaffestopp vid en by som levde för denna nostalgiska väg och där man kunde få stämpel passet att man kört på denna vägen, vilket jag givitvis fick :- )
Efter lunchbreaket var det så dags för helikoptertur över Grand Canyon, vilket var en häftig upplevelse, svårt att beskriva i ord. Var dessutom min första helikoptertur någonsin, så bara det var häftigt, men vi hade en bra (och snygg) pilot!
Efter helikopterturen körde bussen upp till några utkickspunkter så vi kunde ta bilder när solen var på väg ner – mysigt :- )
Efter detta var det dags att checka in på ännu ett nytt hotell. Dessa incheckningar fungerade mycket bra – reseledaren / guiden gick in och hämtade nycklarna och delade ut till oss och vi fick bagaget hämtade och lämnade + att reseledaren bokade väckning, så det var service i toppklass, men det behövdes för snart visste man inte vilket hotellrum man var på eller vilket rumsnr det var på detta hotellet ;-)
Reseledaren – Elisabeth – var mycket proffsig och bra genom hela resan och höll små lektioner i USA:s historia under våra långa bussturer.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemfärd
40 veckor sedan
Långa promenader
40 veckor sedan
Kvällen var bäst
40 veckor sedan
Avfärd
40 veckor sedan
Sista dagen
47 veckor sedan