Stöd Ukraina

Kjell_meyers blogg

Fredag 13 Juni 2014 - Ischia

Kjell Meyer: Ischia - en italiensk ö med mycket historia

Ischia är mycket känd för sina vackra landskap och tempererade naturliga mineralkällor. Många kommer hit för att stärka sin hälsa och förnya sina krafter. Denna ö är en vulkanisk ö med flera vulkaner. Den är belägen i Neapelbukten tre mil sydväst om Neapel. Stränderna är vackra att sola och bada på och inåt landet kan man klättra i bergen som finns där.

Text: Kjell Meyer

Ischia heter även huvudstaden med en hamn dit färjorna anländer. Sant´Angelo är en mindre och trafikfri stad på ön med pittoreska butiker som säljer hantverk och keramik.

Historiskt sett så har man spårat befolkning på ön ända tillbaka till bronsåldern. 800 år före Kristus så ockuperade grekerna denna ö och kallade den för Pithecusa som betyder apa och namnet refererar förmodligen till att ön då innehade apor. På den tiden fanns det också vulkaniskaktivitet som förmodligen så småning om fick ockupanterna att fly ön. Men ön har haft många därefter som tagit den i besittning som romare och pirater bland annat och på senare tid har ön haft många olika ägare, detta har satt sina spår här och var på ön.

Idag är det endast turister som invaderar ön och många tar turer på de trehjulade taxifordonen för att njuta av allt som ön erbjuder.

Text: Kjell Meyer
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet