Stöd Ukraina

Sundhis blogg

Måndag 18 December 2006

Kina dag 3

Vi gick upp tidigt for att aka med var kines till muren. Vi tog pa oss precis alla klader vi agda plus att vi plockade ner regnkladerna som extra vindskydd ut i fall att. Kinesen hade tagit en storre bil den har dagen och det visade sig att det var fler ifran lanternan som skulle med pa murenutflykten.
Resan gick bra, det fanns inga som helst skyltar som visade at vilket hall man skulle aka och vissa delar var sa sma bakgator sa man borja undra vart vi var pa vag. Naturen pa vagen dit var langa rader med trad som var vitmalade en meter upp (gift).

Nar vi val var framme 2 timmar senare mottes vi av forsaljarna. Men det gick ganska latt att bara ga rakt igenom for att sedan borja var klattring upp. Det fanns linbanor men vi bestamde oss for att ta trapporna upp den sista kilometern for att halla varmen. 2 vattenflaskor och ett antal raster senare var vi antligen uppe pa den haftiga muren. Vilken vy. En utsikt som inte gar att beskriva mot bade Kina och Mongoliet.

Vi valde att ga uppat. Vi tog det lungt och fotograferade nastan ett helt minne i kameran. Vi hade 4 timmar pa oss att ta oss fram och tillbaka. Efter 3 timmar hade vi inte kommit fram till slutet av den restaurerade delen. Jag och PM bestamde oss for att springa upp for den sista biten. Den sista biten var en trappa narmast jamforbar med en backhopps-backe. Efter en tredjedel funderade vi pa vad vi hade gett oss in pa. Men vi klarade det!!!!

Sen blev det till att springa tillbaka hela vagen till trappan fran muren. Under vagen upp och vagen ner uppe pa muren stod forsaljarna och salde dryck och vykort.

Vagen ner fran muren bestamde PM och jag att vi skulle aka rutschkana ner. Det fanns en bana pa 800 meter vilken man tog sig ner for genom att aka pa en kalke med hjul. SKITKUL!

Sen dackade vi pa vagen hem i bilen.

Eftersom vi bara hade gatt 4 timmar pa muren, bestamde vi oss far att ga en liten promenad ned till night food market. Efter en och en halv timme var vi fortfarande inte framme. Vi hittade inte marknaden, eftersom hon pa lanternan hade markerat fel gata for oss. Till slut kom vi fram! Vi kote och at friterad banan och grashoppor. GOTT!
For att orka ga dagen efter tog vi en taxi for 20kr hem. Taxametern visade att det var 6km.

Hur var det da med kylan???

Solsken hela dagen men minusgrader. Trots det svettades vi hela tiden.
Dela med andra:    

Kommentarer
Pirosan säger:
Låter som en kul grej, nåt för äventyrare, dig och PM.
Postat 2006-12-19 21:15  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Lima dag 2
17 år sedan
Lima
17 år sedan
cusco
17 år sedan
Machu Picchu
17 år sedan
Ollantaytambo dag 2
17 år sedan