Stöd Ukraina

Youcans blogg

Måndag 18 Februari 2008 - Milford Sound

Kajaktur i Milford Sound

Vi steg upp tidigt som vanligt. Vi hade bokat in oss på en kajaktur denna dag. Vädret var helt underbart. Vi begav oss ner till kajakcentrat och gav oss iväg. Milford Sound är något alldeles i för sig. Det går inte att med ord beskriva hur fantastisk denna plats är. Det är sådana avstånd och höjder och det är fri sikt så långt att hjärnan inte kan uppfatta det riktigt. Om man står på en plats och pekar mot en bergvägg och ställer frågan:Hur långt är det dit? Då svarar man 2-3 km kanske men sanningen är att det är 9km. Hjärnan förminskar ner allt för att förstå det hela. Ett jättelikt vattenfall på 135m kastar sig ner alldeles i början av kajakturen och jag var verligen imponerad.

I denna magnifika miljö paddlar vi hela dagen. En sälunge leker vid vår båt ett tag och vi fikar ute på öppet vatten. Det är jättekallt men vi badar från kajakerna i lla fall. Dagen var helt underbar och jag vill även hit igen. Den stora nackdelen är dock sandflugorna. Så fort man närmar sig land så är de på en och de bits elakt.

Väl tillbaka gav vi oss av till Manapouri, nästa mål på vår resa. Vi tog en tältplats nära där färjan till Doutfull Sound skulle utgå ifrån nästa dag. Vi satte upp tältet, tog en promenad vid Frasers Beach och åt middag i hostelköket. Det var en mysig kväll.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet