Stöd Ukraina

Trebs blogg

Onsdag 5 Oktober 2005 - Kairo
Resealbum: Dreamtrip

Kairo

Lat N 29° 58,18', Long E 31° 10,48'
Idag: +33 °C (91.4 °F)


I morse var vi på Saruk el Camel – Kamelmarknaden som ligger cirka en timmes taxiresa nordväst om Kairo. Måndagar och fredagar är de mest aktiva dagarna, så idag när det var onsdag var det bara cirka 500 kameler på plats. En kamel kostar 3 000 – 5 000 Skr och djuren säljs både till slakt och som arbetsdjur.

Att lasta kameler är som att lasta hästar, de är motsträviga och envisa som sjutton och kamelhandlarna är inte speciellt snälla mot kamelerna. En kamel som var lite galen slet sig från kamelföraren och gjorde utfall mot Catharina och Anneli som flydde i panik och gömde sig bakom en pick-up.

Sedan åkte vi tillbaka till campingen duschade, plockade ihop våra grejor och lagade lunch. Eftersom kranvattnet bara går att duscha och diska i så får vi lov att köpa vatten för att kunna laga mat och ha med oss i bilen. Men det är billigt, bara en och femtio för 20 liter. Vattennasare åker runt och säljer färskvatten till hushållen. Men självklart vågar vi inte dricka detta vatten utan köper vi buteljerat mineralvatten för detta ändamål.

Offensiv, orädd och cool – precis som ett lejon – rattade Bert oss igenom den totalt kaotiska Kairo trafiken. Det är mycket bättre för nerverna att åka med Bert än en galen taxichaufför.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sundsvall
16 år sedan
Sundsvall
16 år sedan
Gävle
16 år sedan
Göteborg
16 år sedan
Kinnekulle Ring
16 år sedan