Stöd Ukraina

Fredns blogg

Lördag 3 Oktober 2009 - Peru

Inkaleden dag 4

Brrr... Inatt var det kallt, och tältet sluttade så man har glidit mot tältöppningen. Väckning 5.30 (fast vi var redan uppe) Det är en strålande sol och en magnifik utsikt som vi ej såg igår. Snöklädda toppar åt alla håll! Vi går runt uppe höjden och njuter.

Våra fantastiska bärare bär upp alla bord och stolar på en platå så vi kan sitta i det fria och inta frukost. Även idag är den jättegod, pannkakor, gröt osv.

Efter frukost har vi en avslutningscermoni för våra bärare. De sk gå ner till byn när de packat ihop allting. Vi samlar ihop kläder och saker som vi ej behöver längre och de lottas ut bland bärarna. T-shirts, kängor, kepsar, pannlampor mm.

De sjunger en sång för oss och bjuder upp till dans. Därefter är det vår tur så vi dansar små grodorna. De tycker att vi är väldigt roliga och skrattar. Sen dansar vi alla tillsammans.

Nu påbörjar vi vår sista vandringsdag. Idag är det många trappsteg neråt. Vi börjar på 3600 m och ska ner till 2400.
Vi passerar flera ruiner där Mauro berättar om Inkafolket. Bl annat Intipata.

Lunch intar vi vid WinayWayna, (ytterligare en ruin med inkaterasser).Där fanns kall öl att köpa... det smakade gott efter flera dagars vandring.

Vi fortsätter vår sista vandringsdag mot solporten. Vandringen går vi ibland ganska smala passager. Vi ser fåglar, blommor, insekter och mängder av fjärilar. Men till sist kommer vi fram till en väldigt brant trappa, nästan steglik, och där ovanför ligger solporten!
Vilken utsikt!! Allt man bara sett på kort ligger där nere.
Nu fortsätter en brant trappa ner och sen går vi runt där och tittar, fotograferar och njuter av tillvaron.

Men det finns odjur! Små flugor/loppor som bits så det blir till att snabbt sätta på sig långärmat och ben på byxorna. De flest av oss hinner i alla fall få mängder av bett som kliar.

Efter nån timme tar vi bussen ner på en väg som vänder fram och tillbaka nedför bergssluttningen till byn Aquas Calientes. Det blir vår övernattning.

Vi får vår efterlängtade dusch och middag på restaurang. Härligt

Idag är vi uppe ända till 22!!!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma igen
12 år sedan
Sista dagen i Vietnam
12 år sedan
Halongbukten - Hanoi
12 år sedan
Övernattning i Halongbukten
12 år sedan
Heldag i Hoi An
12 år sedan