Stöd Ukraina

Moniqes blogg

Torsdag 28 Augusti 2008 - Ulaanbaatar

In till Ulaan Baatar

En skön morgon, soldis, vår kamin har svalnat, lite kyligt inne i vår Ger. Packar ihop, äter och åker till Ulaan Baatar. Vi har förbokat ett rum på UB Guesthouse. UB ligger på en bakgård, i en hyreslänga med tjock aluminiumdörr med kod för att komma in. En sliten trappa 1 vån up, ytterligare en sån där tjock dörr med säkerhetskedja. Vi blir insläppta, i hallen fullt av skor och tofflor. Man måste ta av sig om fötterna här. Får fylla i några papper och sedan går vi ut igen, och in i nästa trappuppgång. Lika sliten trappa och likadan dör med kod för att komma in.

Det är som en liten lägenhet. En hall, en liten toalett med badkar, ett rum med två våningssängar, ett jättelitet rum med en våningssäng framför fönstret. Rummet är inte mycket större än sängen. Installerar oss och går ut på stan. Ett vimmel av bussar, bilar och folk, avgaser, trafiken är högljud, tutningar hela tiden.

Går till ett buddisttempel. Vi strövar runt på området, Detkommer en stor limousine med ett brudpar och följe, strax efter kommer en limousine till med ett brudpar, senare kommer ett par med en liten baby. Alla skall in och bli välsignade i templet. Brudparen matar duvorna innan de går in i templet och vi vandrar hemmåt. Slinker in på ett internetcafé och därefter går vi in på State3 Department Store, hittar ett litet hamburgarställe. Men det var inte god mat - vi lämnade....!

Tillbaka hem, spelar lite kort innan vi somnar.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet