Stöd Ukraina

Bengteriks blogg

Tisdag 3 Februari 2009 - Phuket
Resealbum: Thailand

Hemma igen.

Ja då har vi varit hemma snart en vecka. Jag blev riktigt ordentligt förkyld när vi kom hem, så det har tagit lite tid att lägga upp bilder och skriva detta. Till resan då ja hur gick det? Det var ju första gången till Thailand och vi åker gärna hit fler gånger men väljer nog ett lite mindre turistställe än Kata. Det är ju ganska trångt på stränderna. Så vi har åkt runt på ett antal olika stränder, många vackra stränder finns det. Men resans höjdpunkt var ändå vår tur till Khao Sok Nationalpark på fastlandet 3 timmars bilfärd från Kata. Där red vi på elefanter i regnskogen, trevligt. Vi paddlade kanot utför Sok River, ännu trevligare. Och vi gjorde en 3 timmars vandring i regnskogen för att titta på dessa stora blommor som heter Rafflesia, väldigt vackra blommor. Vandringen var jobbig det var mycket uppförsbacke till att börja med men helt klart värt alla svettdroppar. Mellan dessa turer bodde vi på Khao Sok Tree resort, kojor byggda upp i träden, också trevligt. Och det serverades väldigt god mat där. Vi åkte även på en Båttur till James Bond island, Hong island, Panak island och Lawa island Där vi badade, fotograferade och paddlade kanot in i grottor och laguner, vilket var trevligt men alldeles för många kanoter samtidigt (svårt att ta kort utan att det blir folk med på bilderna). Vi har även varit ut till Raya island och snorklat. Snorkling är något av vår favoritsysselsättning det är så fridfullt och avkopplande att simma bland alla dessa fiskar och koraller. Phuket town för shopping blev det ju förstås. Helgmarknaden var trevlig allra mest att gå bland alla matstånd och lukta och smaka. Däremellan har vi försökt att bara slappa och koppla av. Det som vi inte hann med det var en tur till Similian island, det hade vi faktiskt planerat in men det får bli en annan gång. Det har varit en trevlig resa men två veckor ar för kort tid, det finns alldeles för många saker och utflykter att uppleva.
Ja detta får avsluta detta resealbum. Tänkte lägga upp album från tidigare resor Bali Mauritius och Brasilien, fram för allt bilder. Datorn drunknar i alla bilder snart.
Dela med andra:    

Kommentarer
Lisbeth2 säger:
Väldigt fina bilder och många bra tips. Vi åker till Kata den 28 februari. Det är första gången för oss, så allt är nytt.
//Lisbeth
Postat 2009-02-19 18:26  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma
13 år sedan
Hemfärd
13 år sedan
Näst sista dagen
13 år sedan
Dåligt väder
13 år sedan
Ännu en underbar dag
13 år sedan