Stöd Ukraina

Bengteriks blogg

Söndag 27 December 2009 - Frösö

Hemma i kylan

Nu har vi varit hemma nästan en vecka och solbrännan börjar blekna bort. Resan hem gick bra men det vara förseningar med flyget både i Ho Chi Minh Hong Kong och London ja till och med flyget upp till Östersund. Så någon whisky hann vi inte med att köpa på Heathrow och alla beställningar på parfymer hann vi inte heller med. När vi väntade på våra väskor på Arlanda ropade de upp våra namn i högtalarna för att meddela att våra väskor var kvar i London. Väskorna dök upp på kvällen före julafton.

Om vi ska försöka oss på en sammanfattning av resan nu när vi är tillbaka i vardagen så har det varit en bra resa. Många nya intryck. Vietnam och Kambodja är inte alltför turistexploaterade ännu. Prisläget är otroligt positivt och människorna är genuint hjälpsamma och trevliga. Phu Quoc är en ö som bör besökas nu innan de bygger sönder den med för många stora hotellkedjor. Det är en ö som man kan ta det lugnt på men är man ute efter hålligång och party så är det inte rätt ställe att åka till. Ön kan med fördel utforskas på egen hand med moped. Det är lätt att hitta och trafiken är lugn direkt man kommer utanför Duong Dong. Stränderna och baden är väl okej men tillhör inte de bästa vi besökt. Snorkling och dykning är heller inte något att skryta med men helt okej.

Ho Chi Minh är en livlig storstad som man utan problem kan ta sig fram i till fots eller med cyklo. Moped på egen hand är väl inget man rekommenderar eftersom trafiken är intensiv. Trots att vi inte är några storstadsmänniskor så trivdes vi i staden.

Mekongfloden ska man absolut färdas på om man är på dessa breddgrader. Vår tur gick både i Kambodja och Vietnam och var en mycket trevlig tur.

Nu när vi avslutar denna resa är det dags att börja drömma och planera för nästa. Vart det bär av då har vi inte bestämt än men reslustan brukar börja dra i oss ganska omgående. Så vi får se vart vi ses och hörs ifrån nästa gång.
Dela med andra:    

Kommentarer
Sierra säger:
Det har varit roligt att följa er resa i bloggarna.
Du håller väl fortfarande värmen uppe i alla fall...med snöskottning menar jag :-))
Postat 2009-12-28 11:42  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma
13 år sedan
Hemfärd
13 år sedan
Näst sista dagen
13 år sedan
Dåligt väder
13 år sedan
Ännu en underbar dag
13 år sedan