Stöd Ukraina

Travellovers blogg

Onsdag 19 Augusti 2009 - Sverige
Resealbum: Helsingfors

Helsingfors på en dag

Igår kom jag hem ifrån en Helsingforskryssning som definitivt var en trevlig upplevelse! Tidig på morgonen den 16:e Augusti gick transfer bussen till Stockholm, 8 timmar senare var vi framme i Sveriges vackra huvudstad. Fartyget Silja Symphony lämnade hamnen vid 17.00 och sedan väntade en fin kväll på havet. Det blev bl.a. ett restaurangbesök på fartygets promenadgata, på promenadgatan var det mycket underhållning för barn. T.ex. en mycket högljud clownshow och en akrobatikshow! Vid elva snåret på kvällen anlände båten till Ålands huvudstad Mariehamn, vi gick ut på däck och kollade in lite av hamnen och alla hus belägna i närheten, sådant är alltid skoj! Sedan slutade kvällen tvärt då vi valde att återvända till vår hytt för att vila upp oss inför morgondagen.
Morgonen den 17:e Augusti anlände Silja Symphony till hamnen i Helsingfors, det var en solig stad som mötte oss då vi klev av fartyget. Förmiddagen spenderade vi genom att börja en promenad som inriktade sig på att se dem viktigaste Helsingfors sevärdheterna. Under dagen hann vi bl.a. att se: Domkyrkan, Senatstorget, Esplanaden, Tempelplatsens kyrka, Mannerheimvägen, Finlandiahuset och den gamla saluhallen. Helsingfors var en väldigt trevlig stad, vars byggnader och sevärdheter var väldigt vackra.
Efter en dag i Helsingfors med mycket promenad var det skönt att vila fötterna ombord på Silja Symphony. Den andra kvällen ombord blev lika händelselös som den första, vi var så trötta efter dagen i staden så det var bara att gå och lägga sig tidigt!
Fartyget anlände till Stockholm vid 10-tiden efter en lugn natt på Östersjön. Kryssningen var över för den här gången och nu väntade en lång buss transfer tillbaka till Göteborg som vi nådde ca. 17.30.
Sammanfattning av denna mini resa: Helsingfors var fint och kryssningen var trevlig, jag skulle kunna tänka mig att åka tillbaka och utforska mer av staden då man inte hann med allt som man hade önskat på en dag.

Ha det bra!
/Travellover
Dela med andra:    

Kommentarer
Karinlorvik säger:
Ännu en gång har du gjort en fin dokumentation i ord och bilder!
Postat 2009-08-21 11:21  Anmäl
Istrid säger:
Imponerande att du hann med så mycket på en enda dag!
Postat 2009-08-19 21:06  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Naturkatastrofer i USA
12 år sedan
Så var man hemma
13 år sedan
Det har blıvıt dags....
13 år sedan
VARMT!
13 år sedan
Quad Safari
13 år sedan