Stöd Ukraina

Gayresors blogg

Lördag 11 September 2010 - Beijing Capital International Airport

Gay i Peking

Naturligtvis finns det homosexuella i Peking också.
Vi behöver bara titta lite för att hitta varandra.

Bara för att slå den med en gång Beijing är inte en gay kapital. Huvudstaden i världens folkrikaste land är bra på mycket, men inte på homoliv.

Den psykiatrisk diagnos har tagits bort så sent som 2001. Homosexualitet avkriminaliserades 1997, men det finns ingenting i lagen som skyddar homosexuellas rättigheter. Detta innebär att många kineser är mycket reserverad att träda fram.

Men från att vara obefintlig i allmänheten för mycket kort tid sedan, så kineserna har alltså börjat öppnas även för homofile. Åtminstone lite.

• Stor och förbjudna
Men det är väl inte gå att festa varje kväll, de flesta väljer att resa till Peking. För den historiskt intresserade, bara börja göra listor. Du når endast små delar av den extrema historia i Kina, genom alla sina dynastier, och naturligtvis, Mao.

Staden är gigantisk. Men du besöker MÅSTE muren, och du måste besöka den förbjudna staden. Och för konstälskare, är det verkligen möjligt att njuta av både gamla och ultra-modern konst. Men detta är inte vägledningen för traditionella sevärdheter. Det finns böcker för det.

Den enda destination ... ..
Det finns en stor mötesplats för homofile i Peking. Ja, du läste rätt. En bar i en stad med över 15 miljoner människor. Den kallas Destination och är en stor klubb.

Under veckan finns det nästan ingen där på helgerna, den fullständiga absoluta fullproppa människor.

Bara hoppa in i den och krama ur de trånga korridorerna och upp och ner för trappor. Screaming kinesisk pojkar, lättare förvånad turister, fritid arbetssökande och bondetamper. Allt är samlat på denna plats fredag och lördag natt.

Musiken varierar från rum till rum, och det gör den mån klientel också. I vissa hörn sitter halvtause kineser som är fulla av akademiska idéer i huvudet, och det är det enda som kommer ur deras munnar också. I ett annat rum är ryssarna som dominerar med alla deras röst volym och hennes vodka. Och ja, de har muskler.

Och kommer du dansar, ja, det är bara att driva på ovanstående fulla dansgolvet. Det finns inget golv för de mest avancerade drag finns det helt enkelt inte plats. Så det mesta hänger längs väggarna, hänger i barer medan de är i ständig rörelse.

Hur är det möjligt? Publiken får dig att flytta även om du verkligen tänker stå stilla. Gör dig redo för Destination. I Peking, kommer du inte att ingå. Du får alla styla håret och grejer och fancy glasögon, fet och mager, jeans och cowboy och mest av allt - den kinesiska. Vad annars?

Den ligger i Sanlitun nattliv område, mitt i Workers Stadium längs en gata där glam-(hetero) är klubbar som ligger i rad.

• Torsdag MeSH
Den underbara baren Mesh är stället att åka torsdag kväll. Baren ligger i hotellet The Opposite House är homosexuell endast på torsdagar. Andra kvällar i veckan, är baren straight.

Det kan vara underhållande nog också. På en vardagskväll dumpade jag stött på två raka New York-bor som bodde i Peking.

- Varför i hela världen du lever i Peking? Jag frågade - jag menar, eftersom du är från Manhattan och Brooklyn ....

En av dem tittade på mig och svarade. - New York är passé.

Så det så.

Men med andra ord - torsdag kvällar, gay natt. Det börjar tidigt och falla sönder även efter midnatt.

Det är hög dricka faktor. Så fort du kommer i kontakt med någon som har varit där på torsdagar innan, så du är på flykt med två drinkar för priset av en.
Om du bokar till exempel ett glas vitt vin så det kostar 100 omedelbart spännvidder. Drinkar kstar annars mellan 70 till 80 kronor. Men kan de göra riktigt bra och hälsosamma drycker i mesh, det bartenders är stor och företaget väl.

Det är ett kluster av attraktiva män, med och utan hennes vänner längs baren, och många hänger lätt kastas i djupa soffor. Interiören i Opposite / Mesh är värt att se i sig.

• För Bokormen - och andra utlänningar
Den Bookworm är som en oas i skyskrapan område i Peking - Sanlitun. Här kan du köpa böcker, låna böcker och läsa böcker. Och sedan kan du dricka vin. Och du kan dricka gott kaffe. Och du kan äta västerländsk mat.

Förr eller senare ett Asien / Kina Reserapporter eftersom behovet av ris och maträtter nudelfrie. Då Bookworm är ett bra alternativ om du även uppskattar ett internationellt kafé atmosfär. Det finns gratis WiFi, är det generösa vinglas - och det finns många bra historier.

Annars är det obegripligt en massa häftiga barer i Mega staden Peking. Alle Alla är Mixa, och ofta hittar du barer i stora hotellen. Philippe Starck är ett måste för alla som gillar påkostade nattliv. Hans senaste design finns på LAN-föreningen i Peking.

En annan stor klubb för människor med pengar, som verkligen är värt ett besök, D-Lounge .

Och vad gäller restauranger, så du kan bara välja och vraka. I Peking hittar du allt. En fullständig måltid på den lokala tavernor med god mat kan kosta en tia, kan du smidigt öppnar plånboken för och betala 2 miljarder och mer för två personer på restauranger i absolut världsklass.

Köket i Beijing är mycket bra, färska råvaror och staden anses vara säkra för alla som är rädda för problem med magen. Ät så mycket du vill utan att oroa dig.

• De taxichaufförer taxichaufförerna ... ..
Det finns taxibilar överallt och de är mycket billiga. Avstånden i Peking är stor, så det är bara att köra taxi. Men bli inte förvånad om en taxichaufför inte kommer att köra dig. Det är inte dig det är något fel på. Det kan vara något så enkelt som att du är på fel sida av gatan i förhållande till den riktning du är på väg. Det kan hända att han tycker det är för långt att köra eller kanske han bara spela kort med andra taxichaufförer.

Det finns ingen anledning att börja diskutera, om du inte förstår varandra ändå. Skakar på huvudet och grymtar, ja det är bara att gå till nästa.

Och - tro mig - du kommer inte komma någonstans om du inte har adressen skrivit ned på förhand av kinesiska tecken. Internationella ord som hotell och flygplatser bör du förmodligen tycker är bra, men nej. Allt måste skrivas ner. Men du får alltid upp till vart du ska.

• Måste
Den kinesiske muren och den Förbjudna Staden har redan nämnts. IDessutom kan du inte lämna Peking utan att ha en eller flera parker. De är bara så vackert och så roligt och konstigt att andra har berättat. Människor dans och gymnastik, det tempel och det är förtjusande meddelanden.

Dessutom rekommenderar jag 798 Art District . Det finns en enorm industri område som har förvandlats till gallerier.

Annars förorter Chaoyang Dongcheng och det gäller turister. Du får en perfekt blandning av gamla och nya super.

Dessa queer reserekommendationer är skriven av en första gången resenärer till det stora landet i öster. Det kommer mer Kina. När vi åker till Shanghai.

• Populära Eddy
Eddy's Bar är Shanghai äldsta gaybar, med dess tio års erfarenhet.

Vid ingången står en Buddha skulptur och väggarna är prydda med traditionella kinesiska snidning å ena sidan och å andra sidan hänger mer moderna konstverk.

I Shanghai, med nästan 20 miljoner invånare, det finns cirka tio gaybarer just nu. Dessutom finns det en handfull bastu och gayvänliga restauranger.

- På Frangipani Bar & Café är ganska tyst, men det är ett bra ställe att titta på folk och ta en kaffe. Och i baren, Kevin's, har de mycket god mat. Om du vill klubben att dansa Deep 2 det bästa stället ".

- Men använd inte droger där! Det var vad som hände med den första klubben Deep. Polisen tog människor med narkotika, och spärrat av området. Men klubben på nytt i en annan arena. Det förklarar det nya namnet, Deep 2.

Gaykultur i Shanghai förändras ständigt, och det kan vara svårt att ta reda på vad som händer.

Arenor och parterna inte annonseras på flyers och affischer för mer gay-vänliga städer. Så det bästa tipset är att titta in en gaybar för att tala med människor du möter där för att höra vad som händer.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Gay i Malaysia
13 år sedan
Gay i Peking
13 år sedan