Stöd Ukraina

Bibchens blogg

Fredag 1 Juni 2018 - Corbera
Resealbum: Familjeresa

Födelsedagspresent

Maken fyllde 80 år i maj och av våra tre barn fick vi en resa till äldste sonens vingård i Corbera d´Ebre 18 mil söder om Barcelona.

"Corbera d'Ebre är en kommun i Spanien. Den ligger i provinsen Província de Tarragona och regionen Katalonien, i den östra delen av landet, 400 km öster om huvudstaden Madrid. Antalet invånare är 1 204. Ett kallt stäppklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 16 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 27 °C, och den kallaste är december, med 6 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 616 millimeter. Den regnigaste månaden är november, med i genomsnitt 116 mm nederbörd, och den torraste är augusti, med 23 mm nederbörd".(Wikipedia)

Vi premiäråkte med flygbolaget Vueling, försenat och trångt, men det uppvägdes av en härligt god och nostalgisk middag i Sitges. Med hyrbil tog vi oss dit på kvällskvisten.
Efter en god natt sömn på sonens nyrenoverade vingård (en gammal s.k. finka) åt vi en sydländsk frukost på terrassen i uteköket.
Dagens utflykt gick till Portmassaluca, där vi intog spansk lunch och hyrde en liten båt. Med den for vi ut på floden för att bl.a. titta på staden som begravts under vatten, bara kyrktornet stack upp. Naturen var spännande med bergssidorna och ett antal örnar flög över med sina stora vingar. Mäktigt!
Matshopping i vår by Corbera och sönerna grillade skaldjur med goda tillbehör. Behaglig kvällstemperatur på terrassen.

Nästa dag sken solen och det var varmt. Vi bestämde oss för strand och utelunch. (mycket ätande blev det!!). Vi startade med att åka ut till det stora deltat med dess fantastiska risodlingar. På vägen dit gjorde vi ett stopp vid en handelsträdgård, som sålde de mest otroliga olivbonsaiträd. Över tusen år gamla och till en kostnad av 700.000:-. Sonen köpte 10 små kaktus för att göra en liten plantering hemma på gårdsplan.
Eftermiddagen avslutades i Medelhavets ljumma vågor 22 gr.!

Tredje dagen tog vi det lugnt på fm. hemma. Lite jogging, lite träning, utedusch och planteringsjobb m.m.
Vid fikadags åkte vi till en vandringsled "Via Verde", där vi hittade en gammal tågvagn med servering. Så blev det äta av igen. Det kom 4 cyklister, äldre herrar från norra Spanien De hade cyklat längs leden flera dagar, ca 10 mil/dag. Imponerande, tyckte vi och tog bilen hem till gården, där mellansonen redan var i färd med att laga mat.

Tidigt (alltför tidigt) väcktes vi av mobilen sista dagen för att nå ett fly från Barcelona 8.20. Det gick i tid och med god plats för benen. Norwegian.

"All inclusive" sa våra tre barn och vi kände oss verkligen bortskämda!!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Slutspurten
37 veckor sedan
Meditationsvandring
37 veckor sedan
Min sommarsäng
37 veckor sedan
Kyrkbröllop
37 veckor sedan
Skur efter skur........
37 veckor sedan