Stöd Ukraina

Bibchens blogg

Fredag 9 Mars 2018 - Skåne

Familjebesök

Maken och jag lämnar Stockholm i snöglopp måndagsmorgon. Vi har bokat förstaklass på SJ X2000 till Malmö, och ska sitta i vagn 1. Denna morgon har man dessvärre vänt tåget fel, med den påföljd att vi får traska med våra väskor längst bak i tåget. De bokade platserna i tågets framåtriktning visade sig vara bakåt! Det blev en aning jobbig slingrig resa genom snörika landskap. Vi kom fram i snöoväder, mer än brukligt i Malmö denna tid. Vi som hade väntat oss att få möta lite av vårkänslor.
Nåväl, efter att ha firat en familjehögtid ena dagen, tog vi bussen till vårt sommarparadis Skanör - och se där fanns vårblommorna på sydsidan av en rabatt. De gula vintergäcken lyste härligt i solskenet. Vi tog den vanliga stigen ner till havet och fick se vår sommarstrand i vinterskrud. Den sanden var det inte att sitta på, men bärnstenar kunde vi ju leta efter, dock utan resultat.
Lunchen hos vår väninna bestod av het fisksoppa framför brasan, och snart var de kalla fötterna uppvärmda!
Nästa dag stoppade vi ner passen i handväskan och begav oss till Köpenhamn. Där blev det både lunch och "Netto"-inköp! :-) Vi inhandlade bl.a. danska wienerbröd, som vi frestade bror och svägerska med vid ankomsten till dem i Malmö.
Torsdag morgon dags för hemfärd. Vi undrade just om tåget skulle vara rättvänt denna resa.
Och det var det!
Väl skottat hemma av goda grannar.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Slutspurten
37 veckor sedan
Meditationsvandring
38 veckor sedan
Min sommarsäng
38 veckor sedan
Kyrkbröllop
38 veckor sedan
Skur efter skur........
38 veckor sedan