Stöd Ukraina

Hakanmags blogg

Fredag 26 Mars 2010 - Nairobi

Flygresan och Flygplatser

Har nu vaknat upp i Nairobi. Har väl knappast sovit utan mera vilat sittande. Någon timme slumrade man väl kanske till men inte mycket. Vi träffade Marcus till slut på Amsterdams flygplats Shippol. Han var sen men vi kom på planet i sista stund så det var okej. På planet gjorde han de första filmningarna och det var ju en upplevelse i sig. Tror det var problem med ljudet för det dånar ju lite i ett plan.
Mera om Nairobi. När vi kom fram så slog det oss vilken otrolig värme det är här. Vi är ju faktiskt för första gången söder om ekvatorn. Tror säker det är 30 grader redan på morgonen. Marcus hade fått ett plan före oss till Zanzibar så vi skildes åt här för att sedan träffas på nästa ställe igen. Vi försökte allt att boka om så vi kom med på samma plan i stället för att vänta här i 5 timmar men det kostade 50 dollar plus att det var inte säkert att väskorna kom med så det spelade ingen roll tyckte vi om vi väntade i Nairobi eller på flygplatsen i Zanzibar och med det då spara 50 dolllar.
Framme på Zanzibar! Äntligen! Vilken värme! 31 grader i skuggan och jag har fortfarande långärmat och jeans på mig! Nu är vi riktigt trötta för dagen har varit lång. Imponerande så flög vi öster om Kilemaniaro men utav de såg vi mest moln. Över Tanzania så var det mycket moln för de närmar sig regnpreioden här nu.
På flygplatsen var det lite väskhjälparpersonal som redan hade greppat våra väskor och var på väg ut från flygplatsen men det gick ju att avstyra men efterhängsen var han. Himla hjälpsamma är dom men det kostar pengar:-)
Här träffade vi åter Marcus, han hade väntat på oss i ett Cafe tvärs över gatan.
Taxin kom som var beställt och nu bar det av till östra sidan till byn Paje som vi skall bo på. Efter 4 poliskontroller och en punktering så kom vi äntligen fram till denna fantastiska resort som ligger precis vid havet. Annika, en av delägarna till resorten, möte oss och hälsade oss välkomna.
Till kvällsmaten så kom det ett 10-tal masajjer och började dansa. Vilka otroliga hopp de gör och naturligtvis så blev vi inbjudna att deltaga i krigardansen. Riktigt grymt medryckande med bara deras stämmor och läten så kan de få denna melodi.
Nu är det sent på kvällen och klockan ringer halv nio imorgon för nya aktiviteter.
Hipp happ slut!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Nu är det nära!
6 år sedan
Hemma
9 år sedan
Jimbaran
9 år sedan
Kuta
9 år sedan
Ubud
9 år sedan