Stöd Ukraina

Bejjan888s blogg

Tisdag 23 Augusti 2011 - Bad Gastein
Resealbum: Bad Gastein 2011

Fantastiskt väder

Copyright © Bejjan888™

Idag var det dags för en längre tur i ett lugnare tempo eftersom det var +30°C varmt. Solen sken och himlen var klarblå, med enstaka moln. Ridledaren Theresa hade sadelväska på sin häst där vi hade våra vattenflaskor, för idag skulle vi verkligen behöva dricka vatten. Vi red igenom byar och längs med skimrande alpbäckar, för det mesta i skuggan. Efter ungefär två timmar stannade vi för lunch vid en mysig gård, där hästarna fick en välförtjänt vila och passa på att dricka vatten.

Efter lunch började en relativt lång stigning upp på ett berg. Hästarna kämpade tappert i värmen med att ta oss ryttare uppför berget. Vackra hus i tyrolsk stil radade upp sig längs vägen upp till toppen, alla prydda med färgstarka pelargoner. Väl framme vid bergshyttan stannade vi för fika och ytterligare en paus. Här beställde jag en Apfelstrudel som var jättegod. Det måste provas om man besöker Österrike!

Efter att ha njutit av den vackra utsikten av berg och alptoppar började vi rida tillbaka ner mot stallet igen. Solen gassade rejält så till och med Cleopatra – min häst – var lugn. Annars var Cleopatra ganska pigg och energisk, men nu påverkades även hon av värmen. När hästarna var duschade och klara satte vi oss i taxin och åkte tillbaka till Bad Gastein. Efter en hel dag av ridning i värmen blev det att ta det lugnt fram till middagen, och därefter blev det tidigt i säng, för i morgon avgår bussen mot Venedig kl. 05.55!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sjuk hemlängtan
48 veckor sedan
Åter till Dubrovnik
48 veckor sedan
En gråmulen dag
48 veckor sedan
Shkodër och Krujë
48 veckor sedan
Slapp dag... igen
48 veckor sedan