Stöd Ukraina

Bibchens blogg

Söndag 21 April 2013 - Kolmården
Resealbum: Jubileumsfärd

Familjefest i dagarna 2.

Far fyller 75! Hur ska vi fira det, tänker han och jag? Jo, med en familjefest på Vildmarkshotellet och besök på Kolmårdens djurpark.
Vårvärmen hälsar oss alla 13 välkomna till hotellet som badar i sol. Tre bilar rullar in på parkeringen, och efter incheckningen i fyra rum bredvid varandra, smakar det gott med en kall öl på uteterassen. Barnen är lunchhungriga och äter i matsalen före det efterlängtade äventyrsbadet i hotellets bottenvåning. Att de inte blir uppluckrade av flera timmars dyk, lek och simning i strömmande bad är helt otroligt.
Maken och jag varvar med att se på de badande barnfamiljerna och sola på terrassen med minstingen i vagnen. Före kvällsaktiviteterna får vi en skön stunds vila i de sköna hotellsängarna. Några av oss föredrar massage.

Så blir det dags att fira julbilaren! Samling på vårt rum, där vi serverar medhavd Champagne i medhavda höga glas. Chips och Pommac finns också på vårt "dukade" skrivbord. En liten stund får vi sedan stå i middagskö till andra sittningen kl. 20.00. Lammsteken smälter i munnen, och vi har valt olika tillbehör av sallad och potatisvarianter, så det blir en smakfest för de stora. De små har egen buffé, där det får äta vad och hur mycket de vill. Kan sägas, att pannkakorna tog slut på en minut! :-)
Lillan sover i vagnen bredvid oss, de större barnen går på disco och 6-åringen håller till i lekrummet med diverse underhållning. Vi vuxna sitter länge vid bordet och diskuterar livet över några glas vin och läckra efterrätter.

Efter en god natts sömn och ett pass yoga för de morgontidiga, väntar frukostbyffé i matsalen med strålande utsikt över Bråviken. Vädret står oss bi, när vi sedan drar iväg på dagens långtur i djurparken. Djurparken har ännu inte öppnat för allmänheten, så vi vandrar lugnt omkring utan köer. Roligast är "apariet", där chimpanserna underhåller. Vår 6-åring har fått en leksaksapa, som han viftar med, men se det tycker en av chimpanserna inte om. Hon tar en stor gren och dänger iväg rakt på örat på vår lille grabb. "Aj, aj, aj".....pappa som är läkare, kan dock konstatera att ingen kroppsskada vållad, men tårarna av förskräckelse och kränkning tar en stund. Men inte vill grabben lämna apariet för det . Det är för roligt att vara där.
Näst roligast är "delfinariet". En guide berättar om de i år födda delfinerna, och hur de nu tränas inför de kommande showerna. Vi får vara med om ett litet träningspass, och t.o.m vår lilla bebis tycks gilla, när delfinerna hoppar och sprätter vatten.
I parken ser vi många spännande djur s.s. tigrar, pandor, snöleoparder, hemuler, kameler, antiloper, flodhästar, vildhundar mfl.
Lättlunch i "Safarirrestaurangen", och till sist måste vi ju bara se de små, roliga surikaterna!

Jubilaren kan inte annat än vara mycket nöjd med så tacksamma och glada barn/barnbarn!
Dela med andra:    

Kommentarer
Bibchen säger till Brigitta:
Lovar att göra det d.14/5, som är den egentliga DAGEN!
Tack för din kommentar.
Postat 2013-05-05 18:18  Anmäl
Brigitta säger:
Gratulera 75-åringen och tack för ett trevligt reportage från er familjefest.
Postat 2013-05-02 15:31  Anmäl
Bibchen säger till Sierra:
Det ska jag göra på dagen 14 maj. Fick fira lite i förväg, eftersom djurparken öppnar för allmänheten 1 maj, och då har de inte de särskilda familjepaketen kvar. Tack ändå!
Postat 2013-04-23 17:00  Anmäl
Sierra säger:
Hälsa och gratulera!
Postat 2013-04-23 16:11  Anmäl
Karinlorvik säger:
Det var nog trevligt för både stor och liten ...
Postat 2013-04-22 23:38  Anmäl
Reseglad säger:
Ett gott val för familjefesten.
Postat 2013-04-22 22:57  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Slutspurten
37 veckor sedan
Meditationsvandring
38 veckor sedan
Min sommarsäng
38 veckor sedan
Kyrkbröllop
38 veckor sedan
Skur efter skur........
38 veckor sedan