Stöd Ukraina

Memmies blogg

Onsdag 17 Maj 2006 - Orlando

Epcot

Jag såg fram emot besöket på Epcot väldigt mycket för när vi var där 2005 kände jag att vi hade missat mycket. Det kändes som att parken hade mycket mer att erbjuda. När vi var där förra gången hade vi åkt en del av attraktionerna i den halvan av parken som heter Future World. Och i andra delen, World Showcase, där alla länderna finns, hade vi bara promenerat raskt förbi för att hinna i tid till en attraktion där vi hade Fastpass. Sedan kom ett oväder och vi åkte till Publix och handlade istället!

Ja, som sagt, höga förväntningar på Epcot. Och vi blev inte besvikna! Vi hade tur också för det var Flower and Garden Festival i parken vid den här tiden på året. Så det blommade mycket överallt och det var jättevackert. Sin vana trogen när vi är i Florida hade pojkvännen feber, så det var lite synd om honom, men han hängde med ändå.

Vi började med att åka lite grejer. Attraktionerna på Epcot är få men häftiga. I Test track är man "krockdocka". Man åker runt i bilar som först genomgår olika tester, t ex extrem kyla och värme, slingriga vägar och man krockar nästan med en lastbil mm. Till slut kommer man ut på testbanan där bilen accelererar ordentligt och man svischar fram i kurvorna. Jättehärligt!! I Mission:SPACE åker man rymdraket. Också enormt häftigt. Man åker fyra personer ihop i en liten kapsel och får olika uppdrag, antingen pilot, navigator, enineer eller commander. Så någon gång under åkturen ska man utföra sitt uppdrag vilket innebär att trycka på en knapp! Sen ska man flyga mot Mars och man får vara med om allt från starten där g-krafterna bara pressar en tillbaka i stolen så man inte kan röra sig, sen släpper det när man kommer ut i rymden. Och så kommer meteoritregn och slutligen landning. Det är så himla häftigt!!

En annan kul attraktion var Soarin' där man liksom svävade över olika landskap. Inuti den stora bollen som är symbolen för Epcot finns också en attraktion, Spaceship Earth. Den är inte så kul men slutet är väldigt fint för då kommer man ut i rymden och hela insidan av bollen är en stor stjärnhimmel och man ser jorden långt borta.

Sen har vi ju alla paviljongerna där elva olika länder finns representerade. Så där finns bebyggelse och arkitektur från just det landet och även kända byggnader. Alla länderna har mat och prylar från sitt land. Där är jättefint! I Norge var det nationaldagsfirande. Vi åt lunch i Mexiko och middag i Japan! Den japanska restaurangen var väldigt bra. Varje bord hade sin egen kock och halva bordet var en stekplatta som maten lagades på. Maten var god, men det var kocken som var det bästa med middagen. Hon lagade mat på ett väldigt underhållande sätt (ja det gjorde de allihopa där). T ex jonglerade hon med redskapen, högg av räkstjärtar och slog till dem så att de flög upp och landade i hennes kockmössa och hon byggde en vulkan av lök som hon hällde olja i så att den rykte.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Restorkan är över!
13 år sedan
Ka-ching!
13 år sedan
This is how we kick it in Texas!
15 år sedan
Min nya passion
15 år sedan
Äntligen!
15 år sedan