Stöd Ukraina

Gubbar_pa_drifts blogg

Söndag 29 Juni 2014 - Piteå

En färd genom byar.

Gårdagens cykeltur tog oss de knappa tio milen från Boden till Piteå och gick mestadels genom ett trevligt landskap där man passerade oräkneliga små byar med namn som Ale, Alvik, Fällträsk (inte att förväxla med sjön som vi passerade ett antal dagar sedan) m.m. Sista milen blev dock lite jobbiga då det var vägarbeten och långa sträckor helt saknade beläggning. Mycket grova vassa stenar gör att man får ta det försiktigt för att inte råka ut för punkteringar.

Till slut kom vi dock fram till Öjebyn, som är Piteås gamla stad. Man har sparit en hel del av den gamla bebyggelsen och det var verkligen pittoreskt och bildskönt. Även där finns det naturligtvis modernare delar och i anslutning till badhuset hade det vuxit upp ett tältläger. Åttahundra ungdomslag är i stan för att spela fotboll i Summer games och de är utspridda i hela staden med omgivande byar. Vi slog läger mitt i röran och kunde därmed även vi dra nytta av att omklädningsrum med toaletter och duschar står öppna.

På kvällen letade vi upp en pizzeria där det fanns TV så vi fick se den spännande matchen mellan Brasilien och Chile. Nästan så man tyckte lite synd om Chile som gjorde en riktigt bra match.

I dag ägnar vi mest dagen åt att gå runt i Piteå och kolla in staden och en del av de tusentals pojk-och flickmatcher som spelas. Till kvällen ska vi nog kunna ta oss in till centrum igen för att kunna se Frankrike-Nigeria.

/Conny
Dela med andra:    

Kommentarer
Gubbar_pa_drift säger till Marita59:
Hej Marita!

Alltid roligt att kunna hålla vänner o bekanta uptodate. P.g.a. dålig uppkoppling här hinnerjag inte med mer än att vi nu snart lämnar Lycksele.

/Två gamla gubbar, den ene med hälseneproblem, den andra med otrevliga sår på fel ställen.
Postat 2014-07-02 10:47  Anmäl
Marita59 säger:
Kul att du skriver Conny så att vi får ta del av vad som händer👍
Postat 2014-07-01 13:46  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma.
2 veckor sedan
Två etapper klara två kvar.
4 veckor sedan
Sista rycket!
4 veckor sedan
Dagarna flyger iväg.
5 veckor sedan
Stillheten.
6 veckor sedan