Stöd Ukraina

Sos08s blogg

Lördag 19 Juni 2010 - Pattaya
Resealbum: Ban Phe igen

En dagstur till Pattaya

Vid 9-tiden knallade vi ner till vägen för att vänta in en songtaew som skulle ta oss in till Rayong för att därifrån ta en buss till Pattaya. Vi tänkte att det kunde vara roligt att testa ta bussen dit istället för taxi som vi först tänkte göra. GISSES vad vi kom att ångra oss!!!!!! Songtaewen kom först vid 9.30....tur att det var molnigt när vi stod där nere på gatan i värmen och väntade. När den väl kom så var den redan överfull. Catrine och Siv lyckades klämma ner rumpan mellan folk där på sätena men Stefan fick stå bak på kanten och hålla i sig de 1,5 milen in till Rayong.

Väl inne i Rayong (efter ca 30 min) sa de att bussen till Pattaya (60 bath/pers) skulle gå om 30 min. Ja....det var väl ok så vi satte oss vid buss stationen och väntade en stund. Efter en kvart fick vi i alla fall gå ombord på bussen som hade AC så det var ju skönt. Men sen tog det säkert 20 min innan den avgick.
Härligt att vara på väg tänkte vi.....det går ju jättebra att åka buss till Pattaya. GLÖM DET!!!! För vi hann bara ut på gatan som går genom Rayong så stannade bussen för att vänta in några som skulle med. Vi stod där i säkert 30 minuter innan den började röra på sig igen. Och när den väl började rulla mot Pattaya så gick det i 20-max 50 km/timme och dessutom stannade den vid varenda jäkla mjölkpall!!!!! Innan vi äntligen var framme i Pattaya så var Catrine och Siv kissnödig till bristningsgränsen, alla tre var nära till nervsammanbrott för länge sen och klockan var nästan 15 när vi äntligen kom fram. Vi startade alltså vår resa kl 9 på morgonen och var framme strax före 15 och det är 7 mil dit!!!!

Det vi har lärt oss är att vi aldrig mer kommer att åka buss när vi ska iväg någonstans utan det blir taxi hädanefter.

När vi äntligen var framme i Pattaya så letade vi först reda på en toa i alla fall. Sen klev vi på en songtaew som tog oss in i myllret i Pattaya. Fullt med folk o bilar o säljare o marknads stånd (som vi inte har där vi bor). Kul en stund och vi shoppade lite och prutade som man ska göra på de där ställena. Mc Donald´s lunch blev det också denna dag eftersom vi inte har det där hemma i Ban Phe.
Efter ett par timmar längtade t o m tonåringen hem till vårt lugna område och då tog vi taxi hem igen. Ingen mer buss för oss ;)
Väl hemma bytte vi till badkläder och hoppade i poolen för att svalka sig efter en varm och svettig dag på turistorten. Det var skönt!!! Sen blev det middag på vår kvarterskrog där vi trivs så bra :)
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet

Senaste bildkommentarerna

Sos08
Sos08 säger om sin bild "Vid stranden i Pattaya":
Nä...där hade vi ingen lust att bada. Vi var där endast för shopping.
31 januari 2011 10:00