Stöd Ukraina

Sierras blogg

Torsdag 20 September 2007

Det räcker nu!

Efter den regniga sommaren fanns det förhoppningar om att september skulle bjuda på det man har saknat i den sydliga delen av vårt land, nämligen sol och skapligt varmt. Men det blir inte alltid vad man tror och hoppas. Åtminstone inte vad gäller vädret.
Därför togs beslutet i tisdags att dra till LarnacaCypern igen. Under 90-talet har jag väl gästat denna plats ca 15 gånger i tjänsten. På den tiden fanns inte den nya strandpromenaden med alla nya krogar mm. Nej, då var det trafik i båda riktningar längs denna gata med små enkla restauranger på en remsa mellan trafikfilerna. Maten hämtades i husen närmast och kyparna kryssade mellan den tutande trafiken för att komma ut till borden. Det fanns små hål i väggen på husen och "garage" där man kunde köpa en "handske" (kebab i bröd) för 1 pund. Det var tider det...
Jag har även varit där sedan det nyare Larnaca Seafront blev klart och skillnaden är mycket påtaglig. Dock finns det bland smågatorna fortfarande ställen att besöka vilka påminner om det genuina Larnaca. Tyvärr revs den härliga marknaden i mitten av 90-talet då taket var så dåligt att den "byggnaden" dömdes ut.
Marknaden lever kvar, dock i en annan form och på ett annat ställe.
Så, på måndag - mot värmen för 8 dagar!
Återkommer med bilder!

Morsning!
//Sierra
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet