Stöd Ukraina

Gubbar_pa_drifts blogg

Lördag 15 December 2018 - Hikkaduwa

Det goda livet.

Det är skönt att bara ligga och flyta uppe på vågor som snart dundrar in över den sydvästra lankesiska kusten. Vågorna här är, liksom uppe i Indien, betydligt kraftigare än borta i Thailand och de andra sydostliga länderna i Asien. När de bryter några meter från stranden så gör de det med ett ordentligt brak. Det ljudet avbryts då och då av visslan på tågen som passerar, trafikerande den järnväg som följer den västra kusten. Stranden här i Hikkaduwa där vi befinner oss är bred och nästan folktom. Där finns ett gäng restauranger och en jycke vid varje som håller sin lilla plätt tom från andra lösspringande hundar. Staden Hikkaduwa är ett resmål som redan på 60-talet lockade hippies som sov på stranden och levde lata dagar. Sover på stranden gör vi inte, men lever lata dagar stämmer in desto bättre på oss.

Staden är även känt för att ett antal arter av sköldpaddor kommer upp för att lägga sina ägg. Tyvärr blev ofta äggen tagna, så numera kläcker man äggen i en särskild anläggning och släpper sedan ut de små när de är klara. Vi ska åka och kolla på måndag.

Under tsunamin 2004 så drabbades kusten hårt här. På vissa områden slog en åtta meter hög våg in och ställde till stor förödelse. Där vi bodde fram till idag så klarade man sig undan med dryga två meter, men det var ändå tillräckligt för att kasta upp en stor fiskebåt en knapp kilometer, där den ännu idag ligger obrukbar på land. Järnvägen som följer kusten blev naturligtvis också drabbad och det var en herrans massa tåg som helt enkelt spolades ur spår.

Men ok, om vi nu skulle börja från början, så lämnade vi Dubai i måndags. När vi lämnade vårt lilla hotell, så förärades vi varsin t-shirt från våra värdar och en sådan kommer alltid till pass. Ovanligt grepp också, som ingen av oss varit med om förut. Det blev ingen långflygning. Omkring fyra timmar tog det innan vi landade i Colombo. Inte så mycket att orda om den staden egentligen. På våran andra dag så blev vi uppraggade av en tuktukchaufför som ville visa oss sevärdeheterna i stan. Det var snart gjort och han fick köra oss till en butik som sålde lite starkvaror istället. Något måste man ha till de sena kvällarnas kortspel.

Tre nätter stannade vi i huvudstaden innan vi tog ett tåg ned till vår nuvarande tillflyktsort. Vi har bott jättebra i ett stort fint hus, med varsitt sovrum och hade ställt in oss på att stanna några dagar till, men tyvärr var det redan bokat så vi fick leta reda på ett annat boende. Vårt nuvarande är betydligt mindre, men mitt i stan så vi har en uppsjö av restauranger och barer att välja mellan. Vi blir här i tre nätter till innan vi flyttar på oss för nya äventyr.

/Conny
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Två etapper klara två kvar.
2 dagar sedan
Sista rycket!
3 dagar sedan
Dagarna flyger iväg.
1 vecka sedan
Stillheten.
2 veckor sedan
Cirkeln är sluten!
2 veckor sedan