Stöd Ukraina

Emelierssels blogg

Fredag 3 Maj 2013 - Big Sur

Dag 5

Började dagen med att försöka tanka, var inte lätt så till sist fick jag gå in så han kunde sätta igång pumpen från butiken :)
Tänkte ta en lugn dag i bilen så febern skulle få en chans att repa sig. Men när jag körde ut från Monterey fick jag syn på en skylt som hette Point Lobos. Svängde in och fick betala $10 men det var det värt!
En amerikanska sa att hon precis hade sett några valar så hon väntade på att de skulle upp igen. Hon hade visst forskat om valar i 40 år! :) Tyvärr kom det inga valar när jag var där.

Denna gången tog solen, tog ingen solkräm på mig för jag skulle egentligen sitta i bilen halva dagen... Polkagris är väl bäst beskrivning :D Men det blir snart brunt..
Kom riktigt nära denna gången :)
Man ville inte bada bland klipporna iaf.
Var så mysiga promenadstigar. Vissa sträckor var man helt själv, bara djuren o jag. Men kan säga att jag tyckte många ggr att rötterna var ormar..
Givetvis skulle man inte ta den lätta vägen utan den som gick längst upp. Men vackert var det!
Mötte ett par fågelskådare där uppe på den trånga stigen. De gick av stigen så jag slapp ställa mig i terrängen, de hade ju långbyxor på sig. Så säger den ena att man får se upp för Poison Oak. Då man ångrar att man inte läste den där skylten så noga om hur eken ser ut! :)

Sälar fanns här också.
Efter mycket gående hittade jag äntligen den där grottan jag hade googlat fram från början.
Då var det äntligen dags att köra söderut på riktigt! Många stopp blev det i vanlig ordning. Fått sålla bland måååånga bilder :)


En skönhet kan inte vara med nog för mycket
Igår var det en tysk som frågade mig om vad det var för någon Mustang och idag när jag satt på en bänk vid parkeringen var det en äldre man som tittade på och in i den. Verkar vara något extra för det finns ju en hel drös av Mustanger i detta landet :)

Naturen bjuder på ena sagolika landskapet efter den andra.
Jag hittade den berömda bron :)
Efter att ha kört länge på slingriga vägar högt uppe bland bergskanten var det skönt att komma ned på slätterna igen. Här betyder avåkning i alla fall inte enbart med döden.
Fast det blev förstårs lite bergklättring kvar.
Vackert men farligt farligt.
Kunde släppa loss hästarna lite efter den krokiga vägen. Såg även flera rancher längs vägen.
Fick även uppleva sjölejon längst med vägen.
Försökte leta hotell men internet var oåtkomligt vid bergskanterna, började undra om jag skulle behöva sova i bilen..
Fick till sist kontakt men visade sig att hotellen vid Santa Barbara och närmre skulle kosta en halv förmögenhet, så jag bokade tre nätter i Los Angeles och körde non-stopp. Var en annorlunda upplevelse att köra här när det var mörkt. Bergen såg spökliga ut i skymningen.
Fick även slå rekord i antalet filer idag. Efter att ha kört 53 mil idag avslutade jag med 8-filig (16 med både riktningarna) motorväg innan jag svängde av mot hotellet.
Kom fram 22.30.

En av mina bilder från gårdagens inlägg blev visst veckans bild! :D
http://www.reseguiden.se/forum/blogg/veckans-bild-15700
Kul :)

Undra vad man ska hitta på i LA imon... Sov gott!
Dela med andra:    

Kommentarer
Emelierssel säger till Mop:
Ja, jag kan knappt tro att det är jag som tagit som. Mina kamera får slita hårt :)
Glad att brorsan kunde hjälpa mig bränna. Milen går mycket lättare då och man kan spela låtar efter humör. På tal om kändisar har det bara blivit look-a-like än så länge.
Sägs att Matthew Mcconaughey brukar springa på stranden Sant Monica på morgonen. Man kanske får dra på sig löparskorna ;)
Postat 2013-05-06 06:48  Anmäl
Mop säger:
Dina bilder tar andan från en. Musik som är super o vad vi tror har en undermening till resans upplevelser :).
Kanske du får träffa lite kändisar. Man vet aldrig ;)
Postat 2013-05-04 12:53  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Dag 7 - 8
6 år sedan
Dag 5 - 6
6 år sedan
Dag 1 - 4
6 år sedan
Dag 83
10 år sedan
Dag 82
10 år sedan