Hansiaxelssons blogg

Lördag 14 Mars 2020 - Doha
Resealbum: Thailand 2020

Dag 22. Hemresa med eller utan förhinder?

0500 hämtas vi på hotellet och körs till Krabi International Airport.
Nu är vi ju spända på hur denna resa kommer att bli, med tanke på corona och stängda gränser.
På Krabi flygplats märker man ingenting. Inga kontroller eller febermätningar. En flaska handsprit står på en bänk.
Det är heller inte många som använder munskydd.
Så det är bara att kliva på A350:an till Doha.

Drygt sex timmar senare landar vi i Doha, Qatar. Nästan folktomt på flygplatsen. Inte heller här är det några febermätningar eller coronakontroller. Men vi som ska vidare till Köpenhamn med
QR 163, blir informerade om att Danmark har stängt sina gränser. De med danskt pass är välkomna hem, men jag med svenskt pass erbjuds ett annat flyg till Sverige. Jag KAN åka till Kastrup, men QatarAir tar inget ansvar om jag inte kommer in i Danmark.
Förvirring. Vad göra nu? Snabba beslut. Flyga till Stockholm? Bilen på P19!
Någon i en annan grupp Googlar och kommer fram till att svenskar har lov att landa på Kastrup och sedan ta sig till Sverige så fort som möjligt. Så jag följer med till Danmark.

Nu lämnar vi Doha. Vi får se hur det fungerar när vi kommer fram.

Klockan 5 över åtta på lördagskvällen landar vi på Köpenhamns Lufthavn. Vi tror ju vi ska mötas av en smittskyddskommite' i vita skyddsdräkter och visir över ansiktet...kanske polis eller militär som förhör oss, om var vi kommer ifrån, vart vi ska....jag är beredd att bevisa att jag har bilen parkerad på flygplatsen, och tänker köra hem till Sverige...😉
Det enda som händer är att de med danska pass går i en kö, alla andra i en annan. Inte en fråga, inte ens en feberkontroll....eller handspritflaska.
Vi uppmanas däremot att inte gå för nära varandra🤔🤔

Efter en natt i Uvelse kör vi till Helsingör. En färja har precis kommit i hamn och vi kan se i ögonvrån, att en viss kontroll görs på en av de ankomna. Vi kör direkt ombord...3 bilar och 2 lastbilar.
Jag roar mig med att räkna passagerarna. 15 stycken!
Sverige har inte stängt sina gränser. De står vidöppna!! Inte en själ på den Svenska sidan. Ingen hälsokontroll. Ingen passkontroll. Ingen tull.

Nu är vi iallafall hemma igen efter 3 fantastiska veckor.

Ha det gott alla därute.
Anne och Hans
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet