Stöd Ukraina

Hansiaxelssons blogg

Söndag 23 Februari 2020 - Doha
Resealbum: Thailand 2020

Dag 1. Doha

Tidig morron. En kopp kaffe sitter fint på morgonkvisten. Eller det är ju faktiskt natt ännu.
Klockan 0401 har vi tagit farväl av Bamse och kör mot flygplatsen genom landsbygden i ett regnigt och stormigt Själland.
När vi kommit fram släpper vi av damerna och bagaget vid terminal 2 och kör vidare till P19 för att parkera bilen. Vi hinner precis men gratisbussen tillbaka.
Parkeringen har vi betalat sen tidigare och den kostade c:a 1300:- svenska kronor för 3 veckor.
Efter lite taxfreeshoping, en kaffe på Starbucks och medhavda frallor, lyfter vi mot Doha i Qatar klockan 0840. Vi tar sikte på Istanbul och följer Svarta Havskusten bort mot Iran och flyger utmed gränsen mot Irak. Vi passerar till vänster om Bagdad och lite senare tar vi till höger och följer Irans kust vid Persiska Viken, innan vi landar i Doha klockan 1614 lokal tid.
Doha Airport, eller Hamads International Airport, som den heter, är enormt stor och flott och det är superrent överallt. Vi går och går och till slut kommer vi fram till gate B1. Ett finns ju ett tåg att ta , men vi vill ju ha motion...🤔😉. Dessutom ska vi ju sitta i nästa flyg i nästan 6 timmar.
En halvtimma försenat, startar vi i en Boeing 787-8 med destination Chiang Mai. Vi får en fullskalig middag med fördrink, huvudrätt, efterrätt, kaffe och cognac, som nog var en brandy.
Så nu är det mindre än 3 timmar kvar, kanske man kan sova en stund, tills vi ska vara framme klockan 0600, utvilade....🤔🤔

/// Anne o Hans
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Brandlarm och flygplatskaos
39 veckor sedan
Rundvandring på Guinness
39 veckor sedan
Kilkenny Castle och Hurling
39 veckor sedan
Ring of Kerry
39 veckor sedan
Cliffs Of Moher
39 veckor sedan