Stöd Ukraina

Tina_ms blogg

Fredag 5 December 2014 - Jumeirah Beach

Burj Al Arab

Då har man upplevt Burj Al Arab, en upplevelse som jag nog kommer bära med mig för resten av livet...

Har aldrig upplevt ett ställe med sådan perfektion. På "ladiesroom" t.ex så fanns bl.a. en sminkhörna och en specialdesignad serie från Hermés att använda så mycket man ville.
Det är svårt att beskriva hotellet och göra bilderna rättvisa, men det första man möter när man kommit igenom första säkerhetsvakten och blivit insläppt genom grindarna är en vacker bro som man vandrar längs för att komma till själva hotellet som ligger på en konstgjord ö.
Det är ett stort vattenspel i svart marmor vid entrén och välputsade lyxbilar uppradade. Entrén är gigantisk och man blir mött av en värdinna som dubbelkollar att man har access till hotellet. I Entrén är ytterligare ett stort vattenspel och massor med rosor som är ihopsatta för att föreställa landets flagga. För att ta sig vidare in i hotellet blir man kontrollerad av ytterligare en värd som visar in en i rätt hiss (vi skulle äta på Skyview bar på 27:e våningen.)
Väl däruppe blir man mottagen av ytterligare en värdinna som kontrollerar att vi har rätt access och sedan får vi slå oss ner i en stor soffa och vänta på att värdinnan från restaurangen visar in oss.
Hotellet är gigantiskt på alla sätt och det känns som om allt glittrar och glimmar.
Vi hade bokat afternoon tea, en ceremoni som tar ca 2 timmar. Man bjuds på kakor, snittar och andra godsaker. I glaset serveras väl kyld champagne och sedan får man välja te, kaffe, varm choklad etc.
Som sagt ett minne att bära med sig för resten av livet, förhoppningsvis även de dagar framöver då det bara står havregrynsgröt och ägg till frukost haha :-)
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet