Stöd Ukraina

Flys blogg

Onsdag 7 November 2012 - Las Vegas

Bryce Canyon-Zion nationalpark-Las Vegas

Kl är 8 och det är dags för nya äventyr. Då det är klart väder så är nätterna kalla här så vi vaknar upp till ett 0 gradigt landskap, men redan efter en timme är det uppe i 15 grader och under dagen blir det över 20 grader. Vi gör ett sista stopp på Bryce Canyon för att njuta av soluppgången mot dessa häftiga klippor innan vi fortsätter.
Lite innan lunchstopp kommer vi fram till Zion nationalark. Nu kände man åter ännu mer berg att titta på, kan det verkligen vara något, men det var det, det är helt fantastiskt vad naturen kan åstadkomma! Här körde vi ner i Canyon och stod på botten och tittade upp, istället för tvärtom som vi gjort tidigare. Här hade vi också vårt lunchstopp – ute i det fria, vi hade köpt med oss mackor mm. Det var balsam för själen att gå runt och titta på detta, träden var höstlikna med gula blad, och ändå var det sol o 25 grader :- ).
Lämnar detta bakom oss och styr mot Las Vegas! Lämnar Utah och kör en kort sträcka i Arizona innan vi kommer in i Nevada igen.
Las Vegas kommer vi fram till vid 16 och detta är verkligen kotraster mot det natursköna vi sett de tidigare dagarna.
Vi checkar in på hotellet som ligger mitt på stripen – Flamingo som är ett jättehotell, nästan som en hel småstad, med många barer och restauranger, affärsgata, 2 teatrar stor utomhusträdgård med pooler och givitvis ett gigantiskt casino.
Staden – som kallas lekplats för vuxna – har 105 000 hotellrum!
Efter en kort paus och lite underhållning i en av barerna var det dags för en kvällsrundtur i denna stad. Staden har 3 miljoner besökare varje månad och snittet är att de stannar 2 dygn. Vi börjar rundturen i det ”gamla” Vegas, innan de stora hotellkomplexen kom till stripen och får bl a se en stor ljusshow i taket på en inglasad galleria. Därefter kör vi ner till stripen och går in på 3 av de stora hotellen, bl a det största, Venecia som har kanaler, gondoler och markusplatsen i hotellet, häftig upplevelse. Efter detta åker vi förbi en del vigselkapell innan vi stannar vid de legendariska Las Vegas skylten.
När man kom hem från denna turen var man ganska slut så man åt middag och gick o la sig ganska tidigt – till att vara i Vegas!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemfärd
39 veckor sedan
Långa promenader
39 veckor sedan
Kvällen var bäst
39 veckor sedan
Avfärd
39 veckor sedan
Sista dagen
47 veckor sedan