Stöd Ukraina

Peroeriks blogg

Onsdag 24 Augusti 2016
Resealbum: Repris Brela

Brela andra året i rad

Efter förra årets vistelse i Brela på Makarska Riveran i Kroatien bestämde vi oss för att återvända till denna pärla av platser.

Brela är vackert lungt och tyst.

Vi valde dock ett annat hotell denna gång. Det blev ett annat i kedjan Bluesun.
Det heter Soline och ligger än mer centralt i Brela. Anledningen till bytet var att vi inte gillade den långa trappan upp från stranden vid förra årets hotell.

Hotell Soline bedömde vi som bättre då det gällde att ta sig till och från rummet till stranden. Det var dock en felbedömning för någon direkt utgång mot stranden fanns inte. Man kunde vissa tider gå genom matsalen ut till poolområdet och ner till stranden. Andra tider var man tvungen att göra en kringgående rörelse via SPA-avdelningen.

Rummet var bra dock hade vi inte räknat med att ha en katolsk kyrka med klockringning endast 40 meter från vårt fönster. Den väckte oss varje morgon kl. 06.00 för att försöka få oss att gå till mässan.
Vi gick hellre till frukostmatsalen, ty frukosten var mycket bra.

Middagarna som ingick i den halvpension vi beställt var dock inget vidare. Det var enahanda bufféer med relativt smaklösa rätter och alldeles för mycket pastavarianter. Sopporna var dock mycket bra.

På grund av att hustrun halkade på en såphal trappa då hon var på väg ner i havet så blev vi denna gång ganska mycket stilla i hotellets närhet. Inga långa promenader.
Vi badade dock minst två gånger om dagen i det fantastiska klara vattnet som även i år säkert höll en temperatur kring 25 grader. I luften var det 30.

En promenad till Baska Voda blev det dock ett par dagar innan vi åkte hem.

Kroatien levererade alltså som vanligt så det blir fler resor till detta fina land som ligger på lagom flygavstånd hemifrån.
Dock blir det nog ny plats nästa gång. Kanske kryssning i den fina skärgården.
Dela med andra:    

Kommentarer
Perko121 säger:
I Kroatien är det populärt privat boende. Jag rekommenderar lokala byråer: https://gotoadria.com/en/accommodations/brela
Postat 2018-04-27 20:16  Anmäl
Ivan säger:
Håller med dig. Kroatien har verkligen mycket att bjuda på.
Ivan, f.d. reseledare i gamla Jugoslavien på 60-70-talet.
Postat 2016-09-02 21:59  Anmäl
Peroerik säger till Bibchen:
Ja vi har sett att det finns kryssningar i Kroatiska skärgården. Ska undersöka det närmare.
Postat 2016-09-02 09:53  Anmäl
Bibchen säger:
Kryssning låter bra!
Postat 2016-09-02 09:50  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet