Stöd Ukraina

Hbms blogg

Fredag 3 Augusti 2007

Blött, blött

i dubbel bemärkelse blött, vänta skall Ni få höra.

Igår anlände vi till Tawau med flyg från KK, skönt litet skutt på 50 minuter så var man plötsligt på andra sidan Borneo. Fantastiska regnskogar bredde ut sig under oss på vägen och det var lika ödsligt som mellan Mora och Sveg - typ.

Väl framme i Tawau blev vi upphämtade och transporterade till en liten skitig sunkig och illaluktande liten by på pålar vid vattnet. Den har säkert något namn men det behöver man inte komma ihåg. Fy va skitigt det va, vet folk inte vad en soptunna är? Tyvärr inte i denna del av världen. Nåväl, efter ca 45 minuter i snabbgående motorbåt så kommer vi fram till Roach Reef Resort som såg så himla fint ut på internetsajten.... Nu är tyvärr de bilderna några år gammal och stället är i ett accelererande förfall - tyvärr, det hade varit kanon med lite underhåll. Nu var bunglowerna fulla med fukt och luktade alla av mögel. Dörrarna höll på att falla isär av fuktskador och barriären som håller havet borta var i stort behov av upprustning. Ödesdigert skulle det visa sig.

Alexandra mådde illa och hade ont i huvudet och ville inte dyka men jag var pigg och på G. Dyket var riktigt OK men jag upptäckte till min fasa att jag hade glömt min lilla vita skrivskiva som jag använder för att ställa in vitbalansen på kameran under vattnet med. Det resulterade i massor med blå bilder som jag fick kasta och några som va okej eftersom jag använde blixten. Nåja blöt blev jag i alla fall och det va ju skönt.

Sen var det middag som var god och närande och sen var det dags för kojen. Vid elvatiden började vinden att tillta för att bara några timmar sedan var uppe i stormstyrka, en riktig tyfon drar över huvudet på oss (iaf en mindre sådan). Susandet i palmernas blad tolkar jag först som regn men när det lite senare börjar att regna på riktigt inser jag att det som hittills hållit mig vaken var inget mot när det regnade. Taket var plåttäckt och det lät som om någon hällde spänner med ekollon på taket, ganska intensivt regnande med andra ord. Så det blev inte särskilt många timmar sömn den natten inte.

Nu skulle vi upp tidigt för ett morgondyk kl. 08.30 som tyvärr visade sig gå om intet eftersom vinden hade piskat upp sådana stora vågor så dykbåten kunde inte komma nära land, och vågorna gjorde att vi inte heller kunde simma ut heller. Däför blev det bara att vänta till sjön lugnade sig. Vid 11.00 hade det lugnat sig såpass att vi kunde gå i från land och simma ut och vi fick ett riktigt bra dyk. Alexandra hade piggnat till och va med oxå.

Sen var det bara att gå upp för lunch, packa och sen bar det iväg tillbaka för transport först till flygplatsen i Tawau där vi blev upplockade för transport till Semporna. Nu sitter jag på hotellet med ett trådlöst nätverk som jag har hittat så att jag kan uppdatera bloggen sen sist. Imorgon blir det dykning igen, antagligen på Mabul eller på Sibuan, vilket är väl inte så noga bara vi blir blöta på det sätt som resan är avsedd. Det verkar dessutom som om vi kommer att få bruk för SF 40 imorgon eftersom det ser ut att klarna upp tills imorgon, bäst att passa sig med andra ord.

Nu är det dags att krypa ner, imorgon får Ni veta hur morgondagens dykdag, den första riktiga liksom, utvecklade sig.

//Henrik
Dela med andra:    

Kommentarer
Reseglad säger:
Hej du på andra sidan jordklotet!
Du är duktig på att skriva trevliga bloggar.Synd att inte det var som ni hadde tänkt på resorten.Men så kan det bli,bilder på internet kan luras.
Ha enn trevlig dykerdag i morgon!
M.v.h.Reseglad
Postat 2007-08-03 16:12  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

BKK igen
15 år sedan
Äntligen på väg igen!
15 år sedan
Utlovade bilder
16 år sedan
Summering av resan till Borneo
16 år sedan
Tillbaka i civilisationen
16 år sedan