Stöd Ukraina

Thomaskarlssons blogg

Måndag 16 Maj 2011 - Grekland
Resealbum: Segling maj 2011

Äventyret har börjat!

Nu är vi igång 4 båtar 17 personer, allt fungerar perfekt, vi stack ut redan på lördageftermiddag från Lavrion, ställde kosan mot Kea som första stopp. Trevlig kväll med gemensam middag, skepparmöte och allmän genomgång.
Pelle Hansson som redan seglat 7.000 Nm. sedan i februari, har några veckor ledigt och eftersom han är ledig tyckte han själv att bästa sättet att vara ledig på är att vara ute och segla så han hänger med oss, i sin egen båt,jättekul! Med Malin och Frida som pigga gaster, Han är en bra kapten och tjejerna trivs i hans sällskap men ska sanningen fram så lockar nog hans trådlösa internet, möjlighet att få sova i hans Captainscabin med egen dusch och toalett (han själv sover bäst i akter styrbordshytt) lika mycket!
Igår seglade vi till Siros som ligger mitt i Cycladerna och deras stora hamnstad Ermoupolis. Trevlig stad byggd på två större kullar, på skepparmötet togs beslut om nattsegling, detta med anledning av ev. motvind. vi stackiväg 03:00 utan problem vinfdstilla, stjärnklart fullmåne, magiskt, strax efter kl.06:00 kom den klart lysande solen upp, och så sakta började värma upp den lite svala natten. Nu ligger vi hamnstaden på Naxos en ganska stor stad här ute i ö-världen Några har hyrt moped för att utforska ön, några är inne i stan och provianterar, några ligger på däck och solar, några ligger i skuggan efter för mycket sol. I eftermiddag blir nytt skepparmöte, beslut ska tas om nästa resmål utifrån väder vind,mm, kan bli ett kort skutt, kan bli långt, det kan bli dagtid det kan bli natt eller tidig morgon. det som är spikat är att vi börjar dra oss västerut, för att längre fram i veckan börja vika av norrut. väderprognosen lovar fortsatt sol och fina vindar!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet