Stöd Ukraina

Lovetotravels blogg

Måndag 16 Juni 2003 - Danmark

Återberättaelse - Danmark - Impulsen styrde oss

Start:2003-06-16 -> Slut:2003-06-19
Det är söndag och vi är hemma hos kompisar och kollar på fotboll. Sambon dricker lite öl och jag får hålla mig torr då jag kör. Kvällen blir trevlig och vi ger oss av hemåt runt sju tiden på kvällen och pratar i bilen om hur rastlösa vi känner oss.

Från att vi vill hitta på något att göra kläcker vi iden att vi ska skriva 3 saker var i papperslapparna och sedan så drar vi en och gör det som står i pappret. Själv skriver jag typ åker och festar, checkar in i hotell i sthlm, åker kryssning. Sambon slår i stort, bilsemester norra Sverige, bilsemester i södra Sverige och Arlanda – charter – 1 vecka.

Otroligt nog drar vi det värsta av dem alla CHARTER. Vi inser att chanserna är små, det är söndag och sent på kvällen. Chansen att det skulle finnas några lediga resor var ju minimal. Vi väljer att chansa! Sambon sitter och ringer runt och försöker få tag på resa, men ingen av bolaget svara, otippad? Nej! Hem packa och allt är klart inom en timme, vi anländer till Arlanda runt 22 och försöker få en resa köpt hos alla bolag, men otur så får vi inte tag på något! Det kunde finnas chans för nästa dag, men det ju nu vi vill göra något! Att åka hem är inget alternativ. Hmm… Att åka bilsemester med farsans skrotiga bil är ju inte heller ett alternativ. Men va fan, vi väljer att lämna bilen kvar på Arlanda långtidsparkering, hyr en bil och börjar köra. Vi drar lott den här gången också och det är söder som gäller. Vi har inget mål och ingen aning vad vi ska, hur lång tid eller vad vi ska göra. Vi vet bara att vi ska söderut och vi kör på E4.

Natten tickar på och jag inser att jag måste få sova lite för att orka köra vidare, jag är den enda som har körkort så jag får sköta körningen själv. Vi försöker i Linköping boka hotell men får svin dyrt pris och väljer istället att forsättat framåt tills vi hittar hotell billigt. Äntligen runt 3 på natten anländer vi till Jönköping och hittar en hotell i vägkanten. Det blir stopp och sova natten!

MÅNDAG

När vi vaknar måndag morgon bestämmer vi ska försöka komma till Danmark. Om vi ska ta bron eller båten har vi inte bestämt oss. Det blir till slut ändå Helsingborg och lämna bilen kvar på långtidsparkering och ta båten över till Danmark – Helsingör. Där tar vi sedan tåget mot huvudstaden Köpenhamn. På eftermiddag anländer vi till Köpenhamn och vi går direkt till turistbyrån där vi får tag på hotell till oss. Vi slår till rejält och ska bo på Palace Hotell som är fyrstjärnigt hotell mitt i centrum. Efter vi blivit hemmastadda i hotellet går vi ut och shoppar lite kläder, vi hade ju packat för Charter resa så våran resväska innehåll inte riktigt kläder för detta ändamål. Shopping och nöja och glada väljer vi att fortsätta kvällen på Köpenhamns tivoli. Vi kom ganska sent på kvällen och började med att äta en finare och mycket dyrare buffe. Som ni kanske har förstått så var inte den här resan planerat enl. ekonomin utan här var det impulsen som fick styra ; ) Efter middag åkte vi några karuseller och tävlade i olika stånd. Om vi vann något minns jag inte, men antagligen inte för minnet sviker. Senare mot natten glider vi in mot stan och försöker hitta någon bra bar där vi kan hänga… Närheten av hotellet hittar vi ett ställe där det finns trubadur och väljer att sätta oss ner där. Men efter att ha betalat svin dyrt för drinkar kommer vi fram till att kanske dags att ta sig till hotellet och vila ut lite. Vi hade ju rest mycket och haft hög fart sedan söndag morgon.

TISDAG

Tisdag morgon och nu gällde ROOMSERVICE! Kände mig verkligen bortskämd, min första natt på riktig fint hotell och frukost till rummet. Var så skönt att ligga kvar i sängen när det kom rullande med bricka med allt gott vi hade beställt. Det var riktigt mysigt. Man borde egentligen unna sig det oftare.
Ja det var dags att packa och ge sig av igen mot Helsingör. Innan vi tog båten tillbaka till Helsingborg gick vi shoppade. Det blev mest vin, sprit och öl.

Någon gång under eftermiddag var vi tillbaka till Helsingborg, bilen var hämtad och nu undrare vi vad vi skulle göra. Det som hela resan saknade var pool! Det var ju därför Charter hade lockat för att få sol och bad – så nu skulle vi ha hotell med pool! Det fick kosta vad det kostade. Och det kostade! ; ) Det fanns bara ett hotell i Helsingborg med pool och det var inte direkt billigt, men vi hade bestämt oss. Vi skulle bo på Comfort hotell Nouveau. En resa utan pool var ingen resa. Så här i efterhand kan man tycka att hur dum kunde man vara, vad man hade kunnat göra roligare saker med de pengarna. Men som sagt den här resan vad det bara pulsen som styrde oss.

Efter att gjort oss hemmastadda var det pool som gällde. En stor besvikelse! Vattnet var svin kallt, ingen alkoholhaltig dryck serverades och ingen gemensam bastu. Ja och råga på allt låg allt i källaren. Men men, det var bara bita i sura äpplet och hoppas på att middagen som ingick iaf på rummet skulle vara bättre. Middagen var god och det fick åtminstone godkänt. Efter middag letade vi oss till Helsingborgs innerstad som tyvärr hade inte stort liv mitt på vardagen. När vi satt på en pub på terminalen fick vi tips att Helsingör skulle ha bättre nattliv mitt på vardagen, bestämde vi ännu en gång att ta båten över till Danmark. Dock visste vi att vi var tvungna att hinna med sista båten tillbaka! För betala för två hotell samma natt var gränsen för även våran impulsivitet. I Helsingör gjorde vi inte några lyckade fynd på barer, fast vi fick tips på student fester mm. så var allt lika öde där. Vid terminalen när vi väntade på båten fanns en liten Kina hak som var skumt ställe och förstod inte ett ord engelska. Vi kunde ändå till slut få oss varsin öl innan båten kom och tog oss tillbaka. Vid det här laget hade vi rest en hel del utan att hitta en fest ställe så valde vi ta taxi tillbaka till hotellet och sova. Imorgon hade vi lång dag framför oss, resan hemåt!

ONSDAG

Sanninge hade hunnit ikapp och det var dags att packa och åka hem. Imorgon torsdag skulle det komma hem vänner till oss och fira midsommar så hög tid att ta sig hemåt. Pengar hade vi gjort av med också och hyrbilen skulle lämnas tillbaka idag, så alla odds mot oss fick vi åka hem fast vi hade velat åka till Göteborg och fortsätta våra resa.

Bittraste var när man kom till Stockholm och var tvungen att åka ända till Arlanda och lämna bil och byta till skrotbilen. När man är på väg hem vill man ju bara hem och hoppa över det tråkiga biten. Men men, allt var gjort och hem hade vi kommit! Roligt var det och en resa som vi aldrig kommer att glömma. Kanske onödig men ändå cool på sitt sätt!

Vad kostade resan? Vi hade budget på 7000kr, dock använde vi visa genom hela resan och höll inte kolla på pengarna. Det härliga chocken kom hemma när kontot kontrollerades och upptäckte att mer än det dubbla budget priset var draget.. haha..

Glömt inte att på detta blev det en veckans sjukskrivning på båda också ;)
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet