Stöd Ukraina

Lovetotravels blogg

Fredag 19 September 2003 - Grekland

Återberättelse - Kos - Min Första Charter Resa

Start:2003-09-19 -> Slut:2003-09-26

Det här är första charter resa för mig. Jag har så stora förväntningar och är nervös. Min sambo A har varit charter tidigare även i Grekland dock ej i Kos.

1 vecka charter med Apollo ospec med undantag att vi betalade lite extra för att få garanterat boende inne i kos.

Resans tema: Pool och sol om dagarna. BarStreet varannan kväll och lokala barerna lugnare kvällarna.

Bokningsplaneringen 1 vecka tidigare

Det är fredag kväll och vi sitter ute i våran favorit bar och beklagar oss om våran utomlands resa som gick åt h-vete i somras. Vi hade bokat resa, men våran lite för dyrare resa till Danmark och andra omständigheter gjorde att vi inte kunde dra iväg.

Så en massa om och men bestämmer vi att vi hinner till resebyrån och ska boka en sista minuten och dra så fort vi hinner. Jag ska få om en vecka en extra tillskott på pengar, så har fixat lån av mamma så att vi kan dra iväg.

Vi kommer i sista stund och får höra att lördag morgon vid 5 tiden går flyg till Kreta. Bokat och klart så åker vi hem och börjar packa. A börjar få dåligt samvete när vi ska packa. Han måste nämligen sjukskriva sig 1 vecka från jobbet och vi lovat att gå på kräftskiva på lördag kväll så efter massa om och men väljer vi att skita i resan, dock bokade vi aldrig avbeställningsskydd så dem pengarna var bara att kasta i sjön.

Jag är besviken, jag trodde jag skulle få komma på min första resa äntligen! Suck!

Idag onsdag har A haft dåligt samvete hur besviken jag blev för vi bokade resa men åkte inte iväg.. vi har pratat hela tiden att när det kommer bättre tillfälle drar vi. Han ringer mig och berättar att han bokat resa till oss på fredag. Vi ska till KOS och jag är grymt glad. Jag pluggar nämligen så kan dra när jag vill och A ska vara sjukskriven. YES äntligen blir min första utomlands resa av !!!

Fredag 19 september 2003

Idag är det dags och flyget går 18:00, så skönt!

Suck vilken väg, att komma sent på kvällen är inte så roligt iaf. Vi är framme 01:00. Det är bara mörkt och man ser inget på hela buss resan. Varmt är det dock ändå för att vara så passa sen höst. Vi har tagit en sista minuten dock vet vi vilken ort vi kommer bo så det kommer inga obehagliga överraskningar. Vi hamnar på ett liten lägenhets hotell utan reception och pool. Hotell rummet är ganska små och inte så speciella. Större överraskning för mig jag som trott att alla hotell i världen lever efter våran standard vilket jag upptäcker att så är inte fallet. Men jag bryr mig inte så mycket om detta, jag är utomlands.

http://www.reseguiden.se/forum/lovetotravel/bilder/4097 Alla affärer är stängda och vi går en sväng och hittar en hotellbar som precis håller på och stänger. Vi köper lite dricka och väljer att gå lägga oss och fortsätta med våran forskning nästa dag.

Första dagen

Vi letar oss till centrum och får upptäcka att det tar ca 10 minuter att gå till centrumet. Ingen fara för våran del, man får se massa upplevelser till dess. Vi går en sväng till stranden också men kommer ganska snabbt fram till att vi ska fråga hotellet som vi köpte dricka om vi kan få vistas där och isf även betala om det så krävs. Men tur till våran del är det inga problem och def. Inte när dem upptäcker att vi är goda konsumenter vid baren och pengarna rullar in för dem.

http://www.reseguiden.se/forum/lovetotravel/bilder/4098 Kvällen väljer vi att hitta fram till Barstreet och upptäcka vad dem har att erbjuda. Kvällen blir massor av sprit och binder vännskap med inkastare. Speciellt längst upp på gatan om man kommer från havet, höger sida finns ett bar (Door music bar) där vi blir bundisar. Vissa inkastare hämtar kamera och tar foto på oss för dem har aldrig sett par som beställer så sjuka mängder sprit. Jag har nog inte heller någonsin sett så mycket snapsar och drinkar och ja allt vad det var. Och när det var sista vecka i säsongen kunde man göra sjukt bra erbjudande.

http://www.reseguiden.se/forum/lovetotravel/bilder/4099 Alla hade roligt åt mig när jag försökte med min dåliga svenska förklara att inte varit utomlands förut och levde som svenskar lever i Sverige. Jag fick lära mig den hårda vägen hur man är turist att bli utskrattad ;)

Några dagar senare --> Det här börjar vara slitsamt!

Vi har bestämt oss att gå till barstreet varannan dag och varannan kväll ta lite lugnare på de andra barer som finns att erbjuda på Kos. Det är betydligt lugnare period för turister. Inte mycket ungdomar och mer av familjer att erbjuda. Efter hur jag mådde första kväll skulle jag inte palla att ha så varje dag. Usch! Men roligt!

Vi har upptäckt att vi har som granne en bondgård som har åsna som väsnas då coh då! Inte kul på nätterna. Några norska ungdomar som kan väsnas lite för mycket på nätterna men grannarna verkar försöka hålla pli på dem.

http://www.reseguiden.se/forum/lovetotravel/bilder/4100 A har lyckats hålla sig i skuggan och inte få solbränna! Han måste ju se som har har legat sjuk ut 1 vecka och inte 1 vecka i solen. Det har funkat hittils så tror vi lyckas hela vägen :)

Sammanfattning av veckan:

http://www.reseguiden.se/forum/lovetotravel/bilder/4101 Vad kan jag berätta om denna underbara resa. Varmt har det varit och slitsamt. Mycket sprit via Barstreet men det har varit grymt roligt. De kontakter vi fick med inkastare och vissa barägare. Den här baren som ligger i hörnet på höger sida dansade jag med ägaren, A försökte jobba som inkastare och haha.. det gick inte så bra. Svensken försökte övertyga mig lämna A men utan lyckad resultat :P Dock fick han vara på sin vakt för A var ganska sur på honom.

Resan bestod mest av att ligga på dagarna vid poolen äta en bit mat någonstans av de restaurangerna som finns vid hamnen och kvällarna antingen vara på Barstreet eller sitta i dem lokala restauranger barerna.

Andra minnen jag har är när vi köpte en teckning av oss, ser katastrofal ut fast det ska vara lite skämt teckning. Våra promenader som vi hade för att hitta genvägar och snabbare vägar till olika ställen som i sin tur ledde att vi hittade några mysiga lunch restauranger.

Åsnan gjorde sitt liv och norska ungdomarna blev inte lugnare av grannarnas klagomål.

A höll sig "vit" och ingen märkte efterhand att han varit utomlands. Själv fick jag skylla till dem som inte fick veta om resan att varit på solarium ;)

Rekomenderar varmt KOS dock inte på högsässong om du inte är en party människa! Låg sässong är precis lagom och inte lika mycket ungdomar...
Dela med andra:    

Kommentarer
Roy säger:
Snyggt jobbat! Kul att läsa om dina resor och kolla in bilderna.. Tack!
Postat 2006-04-07 08:12  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet